22.5.22

«Ο Πούτιν είχε καρκίνο»...


Ο Όλιβερ Στόουν μιλά για τον Ρώσο πρόεδρο και το πρόβλημα υγείας...
Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής είχε περάσει δύο χρόνια δίπλα του και είχε λάβει μία σειρά από συνεντεύξεις από εκείνον. Θεωρείται, μάλιστα, πως τον γνωρίζει καλύτερα από πολλούς Δυτικούς. 

Ο... Στόουν εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για την υγεία του Πούτιν, σημειώνοντας πως έχει ξεπεράσει τον καρκίνο, αλλά οι Ρώσοι δεν έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του. 

 Ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως δεν έχει δει τον Πούτιν την τελευταία τριετία και υπενθύμισε πως τα τετ-α-τετ τους χρονολογούνται μεταξύ 2015 και 2017. 

«Να το θυμάστε, ο κύριος Πούτιν είχε καρκίνο» είπε σε συνέντευξη στο podcast του Λεξ Φρίντμαν. «Αλλά, έχει απομονωθεί και λόγω Covid». 

Ο Στόουν δεν έδωσε ξεκάθαρο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου πιστεύει ότι αρρώστησε. 

Εξηγώντας γιατί ο Πούτιν υποεκτίμησε την ουκρανική αντίσταση, υπέθεσε πως «ίσως έχει χάσει την επαφή του με τον κόσμο» και δεν λαμβάνει την κατάλληλη πληροφόρηση. 

«Θα θεωρούσε κανείς πως δεν λαμβάνει την κατάλληλη πληροφόρηση» είπε και έκρινε πως «αυτός θα ήταν ένας παράγοντας, ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση». 

 Η απομόνωση, λόγω κορωνοϊού, και η παύση των επαφών του με άλλους ηγέτες, ίσως τον οδηγούν σε λάθη, εκτίμησε ο ίδιος. 

Ο Στόουν μίλησε και για τον Πούτιν που γνώρισε και δεν είχε καμία σχέση με τον «τρελό, ανεύθυνο και δολοφονικό άνδρα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ σήμερα και συγκρίνουν με τον Χίτλερ και τον Στάλιν». 

«Ο Πούτιν που γνώρισα ήταν λογικός, ήρεμος, ενεργούσε πάντα προς το συμφέρον του ρωσικού λαού, αληθινός γιος της Ρωσίας, πατριώτης, πράγμα που δεν σημαίνει εθνικιστής». 

Οι φήμες για προβλήματα υγείας

Οι δηλώσεις του έρχονται εν μέσω πολλών φημών για την κατάσταση υγείας του Πούτιν.

Η παρουσία του στη στρατιωτική παρέλαση την Ημέρα της Νίκης αλλά και μία συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχαν «φουντώσει» τα σενάρια για μυστική ασθένεια. 

Ο πρώην κατάσκοπος της βρετανικής Υπηρεσίας MI6, Κρίστοφερ Στιλ, ισχυρίστηκε πως ο ηγέτης του Κρεμλίνου χάνει σταδιακά την εξουσία λόγω της κατάστασής του και αφήνει το κράτος σε «χάος» καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Ο Στιλ, που εργαζόταν κάποτε ως πράκτορας στη Ρωσία, είπε πως ο Πούτιν λείπει συχνά για να λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. 

Έρευνα ανεξάρτητων Ρώσων δημοσιογράφων έδειξε πως ο πρόεδρος έχει δίπλα του μονίμως ένα ιατρικό επιτελείο, του οποίου ηγείται ειδικός στον καρκίνο του θυρεοειδή.  

Η ιδιότητά αυτή είχε κινήσει υποψίες και κυκλοφόρησαν άμεσα πληροφορίες ότι πάσχει από αυτού του είδους τον καρκίνο. Άλλες πηγές, πάλι, σημειώνουν πως πάσχει από καρκίνο στην κοιλιακή χώρα. 

Στη Μόσχα κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τον Πούτιν να χειρουργείται και να αναθέτει, προσωρινά, την εξουσία στον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Νικολάι Πατρούσεβ. 

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες πως πάσχει και από Πάρκινσον. Στις τελευταίες του εμφανίσεις φαίνεται πως διακρίνεται ένα τρέμουλο και μία προσπάθειά του να το κρύψει. 

Το Κρεμλίνο επιμένει, ωστόσο, πως ο πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και διαψεύδει κάθε πληροφορία. 


Με πληροφορίες από Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: