27.5.22

Φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης...


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο... thestival.gr ότι η φωτιά ξεκίνησε από μονάδα κλιματιστικού.

Επί τόπου βρίσκονται οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 28 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι βρίσκονταν εντός του κτηρίου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, χωρίς να κινδυνέψει κανείς. Στο σημείο υπάρχουν προληπτικά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.



Το καπνικό φορτίο θορύβησε μαθητές και καθηγητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτήριο. Συνολικά 30 παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, υπό τις οδηγίες και με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

«Ξαφνικά είδαμε καπνούς και έγινε αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Από ότι ξέρω δεν έχει εγκλωβισμένους», ανέφερε μία γυναίκα που βρισκόταν στο κτήριο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά.

«Χτύπησε ο συναγερμός. Δεν κινδύνευσε κανείς. Χρησιμοποιήσαμε πυροσβεστήρες αλλά δεν μπορούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά», ανέφερε ο εργαζόμενος Γιώργος Νεοχωρίτης που βρισκόταν στο κτήριο του ΒΕΘ τη στιγμή της φωτιάς.

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άτομα που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το κτήριο και διασώστες του ΕΚΑΒ τους παρείχαν οξυγόνο.

Στο σημείο βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ιακώβου που τόνισε ότι υδροφόρες του δήμου καταφθάνουν από επτά σε λεπτό προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής...

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: