16.5.22

Είναι ραδιοφωνική λύση;...


Εύκολη και, προφανώς, οικονομική λύση είναι τα podcast που καλύπτουν ένα μέρος του προγράμματος του Alpha 9,89 τα Σαββατοκύριακα –και αυτό το μέρος, πραγματικά, δεν είναι καθόλου αδιάφορο. 

Αλλά αν η ίδια λύση διαδοθεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς μόνο καλή δεν... θα είναι για παραγωγούς, δημοσιογράφους και άλλους κλάδους εργαζομένων στην ελεύθερη ραδιοφωνία, αφού θα παράγονται λιγότερα προγράμματα εκ των ενόντων. Πιθανολογούμε ότι η λύση για τον ραδιοφωνικό Alpha είναι προσωρινή, καθώς περνώντας από την σχεδόν πλήρη ακινησία με τον προηγούμενη ιδιοκτησία, τώρα κάνει αργά και σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση ενός ανταγωνιστικού ραδιοσταθμού.  

Ότι έχει ελλείψεις στη στελέχωσή του φαίνεται από το πρόγραμμά του –κυρίως το απογευματινό και το βραδινό. Αλλά, από όσα διαβάζουμε, στα πλάνα του είναι η ενίσχυση και η κάλυψη κενών η οποία γίνεται σταδιακά. 

Κατά τα άλλα, τα podcast είναι ένα νέο και δυναμικό είδος ενημέρωσης που κερδίζει χώρο και έχει ενδιαφέρον. Το μεσημέρι της Κυριακής, λόγου χάρη, στο ραδιόφωνο του Alpha έτυχε να ακούσουμε σε podcast ένα πρόγραμμα βιβλιοπαρουσίασης και βιβλιοκριτικής τού Κώστα Κατσουλάρη για την «Ανησυχία» τής Λιν Ούλμαν, κόρης του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και της Λιβ Ούλμαν (στην εικονογράφηση του θέματος η Λιν σε νεανική ηλικία). 

Ήταν μια πολύπλευρη ενημέρωση για το βιβλίο, με ανάγνωση αποσπασμάτων, ερμηνείες, σχόλια, βιογραφικά στοιχεία κ.λπ. Μια τέτοια παρουσίαση, δηλαδή, που δεν βρίσκεις τόσο πλήρη και ενημερωτική στα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Αλλά και πάλι από το ραδιόφωνο περιμένεις κάτι περισσότερο, ή κάτι ανάλογο, φτιαγμένο με δικές του δυνάμεις... 

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: