26.5.22

Αρπαγή 6χρονου: Με δύο άντρες φέρεται να έφυγε από την χώρα...


Την εντολή για παύση του «Amber Alert» έδωσε η Εισαγγελία για τον 6χρονο Ελληνονορβηγό Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν που έπεσε θύμα γονικής αρπαγής όπως όλα δείχνουν, το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της μητέρας του, στην Κηφισιά.

Η... έρευνα ωστόσο της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας συνεχίζεται. Επισήμως έως τώρα, οι νορβηγικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει στις ελληνικές Αρχές αν όντως ο μικρός βρίσκεται στην Νορβηγία με τον πατέρα του πλέον, όπως ανακοίνωσε μέσω εντολοδόχου δικηγόρου τους στην Ελλάδα, η πλευρά του πατέρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία περίπτωση που φέρεται να ταιριάζει με αυτή του μικρού Ελληνονορβηγού, τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άντρες εμφανίστηκαν με ένα αγοράκι που μοιάζει αρκετά στον 6χρονο, δηλώνοντας ο ένας πατέρας του και ο άλλος συγγενής του και με έγγραφα που ήταν παραποιημένα με παραπλήσια στοιχεία με αυτά του παιδιού, μπήκαν σε πτήση για Δανία από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και φέρονται να βρίσκονται πλέον στην Νορβηγία.

Βεβαίως, ακριβώς επειδή η πτήση ήταν για Δανία που είναι χώρα περιοχής «Schengen», ο διαβατηριακός έλεγχος δεν γίνεται από την Αστυνομία, αλλά από υπαλλήλους του αεροδρομίου. Ως προς την υπόθεση ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη σε βάρος κάποιου, αντιθέτως έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική για να διαπιστωθεί μεταξύ άλλων ποιος γονέας είναι εκείνος που είχε νομίμως την επιμέλεια του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: