26.5.22

Μεγαλώνουν τα ερωτήματα...


...για την κυβέρνηση μετά τη νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία...
Μπερδεμένες και καθόλου καθαρές εξηγήσεις επιμένει να δίνει η κυβέρνηση για την αποστολή οπλισμού και στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στο ουκρανικό μέτωπο, καθώς δύο ημέρες μετά... την αναγκαστική ομολογία του υπουργού Άμυνας για νέα αποστολή, μετά την αποκάλυψη εξ Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να εμφανίσει τη νέα αποστολή ως… συνέχεια της πρώτης απόφασης του ΚΥΣΕΑ, παρότι ο ίδιος είχε διαμηνύσει πως μετά από αυτήν, «δεν υπήρχε ούτε κάτι προηγούμενο, ούτε κάτι μετά».

Σε ερώτηση του documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην προσπάθεια να καθαρίσει η εικόνα των κυβερνητικών αποφάσεων, η απάντηση περισσότερο συσκότισε την κατάσταση, εκθέτοντας περαιτέρω την κυβέρνηση.  

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ουσιαστικά σύρθηκε να ομολογήσει στη Βουλή την εκ νέου αποστολή όπλων στην Ουκρανία, μία ημέρα μετά από την αποκάλυψη του State Department και πασχίζοντας να απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος είχε αποκαλύψει πως «σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λ. Όστιν, 47 κράτη ανάμεσά τους και η Ελλάδα δεσμεύθηκαν «για νέες αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κατά πλοίων, στο πλαίσιο μιας εντατικοποιημένης προσπάθειας να εξοπλίσει την Ουκρανία».

«Πολλές χώρες δωρίζουν πυρομαχικά πυροβολικού που χρειάζονται, συστήματα παράκτιας άμυνας, τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Άλλες ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για την εκπαίδευση των δυνάμεων της Ουκρανίας και τη διατήρηση των στρατιωτικών της συστημάτων» ανέφερε ο αμερικανός υπουργός, πριν περάσει μία εβδομάδα από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, για την οποία ακόμα δεν έχει ενημερώσει επισήμως πολίτες και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μηνά Κωνσταντίνου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: