16.8.21

Ερωτήματα Σπίρτζη για τις πυρκαγιές...


...σε Λαύριο και Βίλια...
Με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρεται στις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στην Αττική και εκφράζει τη συμπαράστασή του «στους πολίτες που αγωνιούν αυτές τις δύσκολες στιγμές και στην προσπάθεια κατάσβεσης από εθελοντές, πυροσβέστες και πολίτες στα πύρινα μέτωπα». 

Την ίδια...στιγμή, διατυπώνει συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τις συνθήκες των μετώπων και τις δυνάμεις κατάσβεσης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης ρωτά:


Τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η πυρκαγιά;
Πόσοι κρόνοι (μικρά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού) υπήρχαν κ περιπολούσαν στην περιοχή αφού σήμερα οι συνθήκες όριζαν στάδιο 4 / αυξημένη ετοιμότητα;
Σε πόση ώρα και με πόσα μέσα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την στιγμή του εντοπισμού της πυρκαγιάς;
Γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν ελάχιστα καναντέρ;
Για ποιους λόγους το Beriev δεν πετάει σε καμία από τις δυο μεγάλες πυρκαγιές;
Πόσα μέσα επιχειρούν από τις δυνάμεις βοήθειας ξένων χωρών που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας;
Ο βουλευτής καταλήγει πως αναμένει «υπεύθυνες και ειλικρινείς απαντήσεις», με την την ευχή «να ελεγχθούν και να σβηστούν άμεσα οι πυρκαγιές στην Αττική, χωρίς να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα χωρίς να χαθούν άλλες περιουσίες, χωρίς να χαθεί ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου και δύο από τα ελάχιστα δάση που έχουν απομείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: