31.8.21

Εμβολιάστηκε το 70% του πληθυσμού της E.E...



Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε σήμερα το στόχο που είχε θέσει η Κομισιόν για πλήρη εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού πριν το τέλος του καλοκαιριού, ανακοίνωσε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου προειδοποιώντας ωστόσο ότι... αυτό δε συνεπάγεται εφησυχασμό και «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε ενισχυτικές δόσεις, εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας».

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επίτροπος με την ευκαιρία της επίτευξης του στόχου δήλωσε: «σήμερα μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι γιατί η Ευρωπαϊκή Εμβολιαστική μας Στρατηγική απέδωσε, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχαμε θέσει τον Ιανουάριο, για  70% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού». 

Όπως είπε η Επίτροπος Κυριακίδου, «πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες μας να τερματισθεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις κοινωνίες και στις οικονομίες αλλά  κυρίως στις ανθρώπινες ζωές που χάνονται».
  
«Από την επιλογή και την  κοινή προαγορά ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, μέχρι την άμεση διοργάνωση και εφαρμογή  των εθνικών εμβολιαστικών στρατηγικών από τις χώρες μέλη,  διασφαλίσαμε τη γρηγορότερη δυνατή διάθεση εμβολίων στους πολίτες μας», αναφέρει στο μήνυμά της. 


«Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές, κάθε μέρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ δείχνοντας ακόμα μια φορά τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εργαζόμαστε με πανευρωπαϊκό συντονισμό και με αλληλεγγύη», ξεκαθαρίζει.  
 
Ωστόσο η Επίτροπος προειδοποιεί «αυτό δεν σημαίνει ότι  μπορούμε  να επαναπαυθούμε. Οι νέες μεταλλάξεις καθιστούν απαραίτητη πια προϋπόθεση  να ξεπεράσουμε το 70% για να είμαστε ασφαλείς».

«Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Ταυτόχρονα πρέπει κατεπειγόντως να αντιμετωπίσουμε το κενό που παρατηρείται στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των κρατών μελών μας και να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε ενισχυτικές δόσεις, εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας», καταλήγει στο μήνυμά της η Επίτροπος.

Οι υγειονομικές αρχές των Βρυξελλών άρχισαν να προσφέρουν εμβόλια κατά του κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού στη βελγική πρωτεύουσα.


Μαρία Ψαρά

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: