31.8.21

Κυβέρνηση μαριονέτα...


Δεν ήταν μυστικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Τα νομοσχέδια για την εργασία και το περιβάλλον, οι ρυθμίσεις προς όφελος των κολλεγίων, η σφαγή των εισακτέων στα πανεπιστήμια, ο Πτωχευτικός Κώδικας και οι... πλειστηριασμοί, οι προβλέψεις για τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης, το ασφαλιστικό αποτελούν αδιάψευστη επιβεβαίωση αυτής της πραγματικότητας.

Από εκεί όμως, μέχρι την ανοιχτή παρέμβαση της διαπλοκής στον ανασχηματισμό, υπάρχει πολύς δρόμος.

Αυτό που έγινε χθες είναι πρωτοφανές για τα πολιτικά δεδομένα. Το Μαξίμου παραδέχτηκε ανοιχτά ότι εν όψει ανασχηματισμού δέχεται πιέσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες προκειμένου συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμείνουν στην υπουργική τους καρέκλα και κάποια άλλα να υπουργοποιηθούν.

Αυτό δείχνει το μέγεθος του εξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία, υποτίθεται, έχει εκλεγεί από τον λαό. Ποια λαϊκή κυριαρχία και ποια δημοκρατία;

Τη χώρα την κυβερνούν μια χούφτα επιχειρηματίες. Αυτοί διορίζουν τους υπουργούς. Χωρίς την συναίνεσή τους δεν μπορεί να γίνει ανασχηματισμός.

Ας το σκεφτεί όλο αυτό η κοινωνία, που υποφέρει από την πανδημία και την οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει κυβέρνηση να ενδιαφερθεί για την προστασία της και για το καλό του τόπου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλεύει για μερικές δεκάδες ισχυρούς. Σε αυτούς λογοδοτεί και γι’ αυτούς κάνει πολιτική. Αυτούς προσπαθεί να διασφαλίσει την ώρα που ο κόσμος βουλιάζει στην κρίση και την αβεβαιότητα.

Και δεν έχει καν το φιλότιμο να το κρύψει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: