31.8.21

Εκβιαστική-εκδικητική συμπεριφορά...


Η κυβέρνηση εμφανίστηκε χθες αποφασισμένη να θέσει, από αύριο, σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, ζητώντας να επιστρέψουν τους μισθούς που έχουν λάβει τον Αύγουστο. Θα συμφωνήσουμε πως το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να είναι εμβολιασμένο.

Δεν νοείται γιατρός ή... νοσηλευτής που έρχεται σε επαφή με ασθενείς και πολίτες να μην είναι στον μέγιστο δυνατό βαθμό υγειονομικά ασφαλής και για τη δική του προστασία αλλά και για την προστασία των ανθρώπων, την υγεία των οποίων φροντίζει και μάχεται γι’ αυτήν. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους διοικητικούς υπαλλήλους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ενέταξε και αυτούς στα μέτρα που νομοθέτησε.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι υγειονομικοί, στη συντριπτική πλειονότητά τους, είναι εμβολιασμένοι. Ταυτόχρονα, το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχουν τεράστια κενά κι αν το σύστημα κρατιέται όρθιο απέναντι στην πανδημία, αυτό οφείλεται στην υπερπροσπάθεια -μέχρις εξαντλήσεως- των ανθρώπων που το υπηρετούν.

Θέτοντας, επομένως, η κυβέρνηση ένα μικρό ποσοστό υγειονομικών σε αναστολή εργασίας, εξ αντικειμένου αδυνατίζει το ΕΣΥ και στερεί ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες από τους ασθενείς χωρίς να έχει φροντίσει να λάβει έγκαιρα μέτρα για να μην υπάρξει κανένα κενό. Μια τέτοια πρακτική, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, δεν είναι απλώς ανεύθυνη. Μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών.

Υπάρχει, όμως, και μια δεύτερη πολύ σημαντική πλευρά στο ζήτημα. Αναμφίβολα οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν δέχονται να εμβολιαστούν ενεργούν ανεύθυνα. Τόσο για τη δική τους υγεία όσο και για την υγεία των ασθενών τους, για την οποία έχουν ορκιστεί στον Ιπποκράτη. Η κυβέρνηση τους απομακρύνει από τους ασθενείς αλλά ταυτόχρονα τους αφήνει χωρίς μισθό.

Δηλαδή, αντικειμενικά, τι τους λέει; Αν δεν εμβολιαστείτε, κινδυνεύετε να νοσήσετε κι ενδεχομένως κάποιοι από εσάς να χάσετε και τη ζωή σας. Αλλά στην περίπτωση που ζήσετε, σας καταδικάζω να πεθάνετε από την πείνα. Έχει καμιά ηθική αυτή η στάση ή είναι εκβιασμός, αναλγησία και εκδικητικότητα, επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται; Κατηγορηματικά το δεύτερο. Αλλά όταν το κράτος εκβιάζει και εκδικείται, κάτι δεν πάει καλά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: