10.8.21

Στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη...


Στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα.

Το υπουργικό συμβούλιο που... συνεδριάζει στις 15.00 σήμερα, αναμένεται να μπει το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσει το σχέδιο στήριξης των περιοχών που υπέστησαν καταστροφές. Ταυτοχρόνως όμως, το υπουργικό συμβούλιο, θα είναι- όπως χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές- και ο βατήρας για την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη.

«Τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας», ήταν η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό το βήμα εμφανίζεται ως το επικρατέστερο για την αποκωδικοποίηση των σκέψεων του πρωθυπουργού, αναφορικά με το σκέλος των ευθυνών.

«Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε όμως νόημα, αναφερόμενος στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση: «όλες τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά». Συνεργάτες του, εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός έχει προχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της αποτίμησης αναφορικά με τις αστοχίες, τις παραλείψεις και τους άλλους παράγοντες που εξασθένησαν την αποτελεσματικότητα του αντιπυρικού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: