6.1.21

Ακόμη μια αποτυχία κράτους και εκκλησίας...



Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ να τα λέμε και να τα ξαναλέμε: Δεν είναι απλώς ανεύθυνη· είναι εγκληματική η στάση της Εκκλησίας στο ζήτημα της πανδημίας.

Αλλά είναι ανεύθυνο και το Κράτος, που την αφήνει να αλωνίζει ανενόχλητη, χωρίς να προστατεύει τη δημόσια υγεία.

Ο... προκαθήμενος της εκκλησίας, μπορεί να δηλώνει υπερηφάνως ότι ΔΕΝ θα τηρήσει τις αποφάσεις του κράτους - παρότι έχει θυσιάσει από κορωνοϊό ουκ ολίγους μητροπολίτες του. Παραλίγο να πέσει και ο ίδιος υπέρ πίστεως - αλλά γλίτωσε λόγω ειδικής θεραπείας για ολίγους.


Μπορεί ακόμη, να συμπαρασύρει στην οδό της απώλειας, όσους πιστούς μπορεί να πείσει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος― ενώ όλα τα επιστημονικά δεδομένα και οι απτοί θάνατοι, αποδεικνύουν το αντίθετο. Αν κάποιοι θέλουν να αυτοκτονήσουν, από άγνοια, στενομυαλιά ή πείσμα, είναι τελικά, δικαίωμά τους. 
 
Το κράτος πρέπει να είναι αμερόληπτο απέναντι σε όλους. Ασχέτως αν φοράνε ράσα ή κουκούλες. Και να εξουδετερώνει κάθε δημόσιο κίνδυνο είτε προέρχεται από ένα μπαρ που ξενυχτάει είτε από μια εκκλησία.

Δεν είναι όμως δικαίωμά τους να γίνονται απειλή για τους υπόλοιπους Έλληνες. Και κυρίως δεν επιτρέπεται το κράτος να τους αφήνει να βλάπτουν με τέτοια θρασύτητα το δημόσιο καλό.

Λεονταρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι θα μπουκάρει στα σπίτια και θα συλλαμβάνει ιδιώτες που κάνουν πολυάνθρωπα ρεβεγιόν.


Συλλαμβάνει νεαρούς που κάνουν πάρτι (ίσως, κατόπιν καταγγελιών μιας γείτονος θεούσης).
Κατέβασε λεγεώνες αστυνομικών στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, επιδεικύοντας ατσάλινη πυγμή.
 

Όλα αυτά, «για να προστατεύσει την δημόσια υγεία». Και υποθέτω, ότι αυτό γίνεται ειλικρινώς για το δημόσιο καλό -κι όχι γιατί χτυπάνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος.

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο, πατηστε ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: