22.1.21

Χαρδαλιάς:Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ...


Συνεχίζεται η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα... 

 Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι επιχειρήσεις του ΟΠΑΠ εκτός από τα... ΟΠΑΠ-Play θα ανοίξουν στις 25 Φεβρουαρίου και θα τηρούνται οι κανόνες τόσο των αποστάσεων όσο και της χρήσης μάσκας μέσα σε αυτά. 

Ωστόσο όλα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που εξετάζονται συνεχώς θα οριστικοποιήσουν την παραπάνω απόφαση τις επόμενες ημέρες. 

 Τα μέτρα που ισχύουν: 

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως). 

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής:

 - Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. 

- Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία. 

- Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

 Παρατείνεται για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown ενώ δεν επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση από νομό σε νομό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 
 Αυτό σημαίνει πως τα μηνύματα για τις μετακινήσεις θα συνεχιστούν όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι και τις 05.00 το πρωί. 

 Ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εξαίρεση όσον αφορά το κυνήγι θα αποτελέσουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου εντός της κάθε περιφέρειας. Τα άτομα που επιτρέπονται στο κυνήγι είναι μέχρι 4. 

 Επίσης, σε Δήμο Αχαρνών και Ασπρόπυργο παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα. Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: