22.1.21

Oι ψυχώσεις ενός προσωπικού καθεστώτος...


«Οι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση. Επιπλέον ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να... γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί». 

 Βέβαια ο Αξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ ορίζεται ώστε, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια». Η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποτίθεται ότι διορθώνει την αρχή απόφαση στις ¨οριοθετημένες» διαδηλώσεις οι δημοσιογράφοι να βρίσκονται σε ορισμένο χώρο Άλλωστε δεν χρειάζονται πλέον αφού θα υπάρχουν αστυνομικοί με …κάμερες. 

 Η αστυνομία δηλαδή αν δεν γνωρίζει ήδη ποιοι θα συμμετέχουν στην διαδήλωση θα γνωρίζει με τις κάμερες μετά. Το μόνο πρόβλημα για την οριοθέτηση των διαδηλώσεων και την «προστασία» των δημοσιογράφων είναι πως συνήθως δεν απειλούνται από τους διαδηλωτές, αλλά από την ίδια την αστυνομία -που τους προστατεύει, αλλά από ποιον; 

Διαδηλώσεις κατόπιν αδείας 

 Έχει προηγηθεί ο χουντικής έμπνευσης και φρασεολογίας νόμος για τις διαδηλώσεις όπου με λίγα λόγια σε περίπτωση ….λαϊκής εξέγερσης «καθιερώνεται υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή από τον οργανωτή της – εγγράφως ή ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ότι κάθε συνάθροιση θα πρέπει να δηλώνεται από τον διοργανωτή της -με τα στοιχεία του στο TΑXIS- δείχνει πως οι εμπνευστές του νόμου ζούνε αλλού -όσο και το μήνυμα που θα λένε από τα μεγάφωνα οι επικεφαλής στο πεδίο του χώρου συγκέντρωσης:

 «Προσοχή! Προσοχή! Στη συνάθροιση έχουν παρεισφρήσει ξένα με τον σκοπό της άτομα με σκοπό τη δημιουργία επεισοδίων. Συνεργαστείτε με την Αστυνομία για την απομόνωσή τους και την προστασία της συνάθροισης». Θα ακολουθεί η επόμενη ειδοποίηση: «Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε βία. Απομακρυνθείτε άμεσα από τον χώρο», φράση που προβλέπεται να επαναληφθεί δεύτερη φορά μετά από 30 δευτερόλεπτα κι εφόσον το πλήθος δεν συμμορφωθεί με την αστυνομική διαταγή, θα επαναλαμβάνεται και τρίτη φορά πριν από την αστυνομική επέμβαση. 

 Με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας -διακόσιοι αστυνομικοί σε κάθε μεγάλο ίδρυμα- το αυτοδιοίκητο πήγε περίπατο και η κυβέρνηση έδειξε πως θέλει πανεπιστήμια χωρίς καταλήψεις, χωρίς αφισοκολλήσεις με κάρτα εισόδου και κάμερες. Αλλά για την πάταξη της εγκληματικότητας σε ορισμένα πανεπιστήμια αρκούσε ένα περιπολικό και πέντε – έξι αστυφύλακες.

 Ένα αστυνομικό προσωπικό καθεστώς 

 Προφανώς οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και το μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων στοχεύουν στον απόλυτο έλεγχο των συνδικάτων και να κάνουν παράνομες τις απεργίες -αφού πρώτα το σύστημα Μητσοτάκη έχει ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, την δικαιοσύνη και έχει ψηφίσει ένα εκλογικό νόμο που ένα κόμμα που θα ψηφίζεται από το 20% των πολιτών θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να ψηφίσει τους επόμενους νόμους που θα πριονίζουν την δημοκρατία και την ελευθερία. 

 Mπορεί από καιρό να υπάρχουν στη γειτονιά μας ηγέτες που καταφέρνουν να εκλέγονται «δημοκρατικά» για είκοσι χρόνια, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ένα μοναδικό πείραμα πολιτικής χειραγώγησης για την δημιουργία ενός καθεστώτος που ό,τι και να ψηφίζεις θα βγαίνει το ίδιο κόμμα. Για πρώτη φορά ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία το παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης! Είναι μια κυβέρνηση που για όλα τα θέματα έχει ως λύση την αστυνομία. Κι ο μάνατζερ που έγινε πρωθυπουργός με την ιδέα για το «επιτελικό κράτος» είναι πλέον διοικητής μιας κυβέρνησης πρωτοφανούς για δημοκρατικό πολίτευμα: οι υπουργοί υπακούουν σε αναπληρωτές και υφυπουργούς -και πολύ περισσότερο σε ένα αφανή σύμβουλο που μπορεί και νάναι ανιψιός του πρωθυπουργού -που θα χτυπούσε μεταξύ των άλλων και την οικογενειοκρατία!

 Στα κανάλια μαθαίνουμε πότε θα εμβολιασθεί η Υπέρκομψη Μαρέβα -ούτε ένα φέρετρο από πάνω από δέκα χιλιάδες νεκρούς και η κυβέρνηση δίνει δώρα σε μέσα ενημέρωσης και καναλάρχες -ενώ απολύονται δημοσιογράφοι. Μερικοί παρατηρούν πόσες φορές αναφέρονται στον Μητσοτάκη, τον Κύριο Πρωθυπουργό- όπως λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης -που ως πατερούλης είναι παρών παντού καμμιά φορά υποκαθιστώντας ή αδειάζοντας τους υπουργούς του πότε ως γιατρός, πότε ως αστυνόμος και πάντα ως κυβερνήτης – διοικητής που «έχει μια χώρα να κυβερνήσει».

 Και να την μάθει ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι αφισοκολλήσεις βλάπτουν την ανάπτυξη της χώρας -που θα έλθει ως αποτέλεσμα ενός αστυνομικού και πειθαρχημένου κράτους -όπου οι εργαζόμενοι θα εργάζονται με χαμηλούς μισθούς αντί να διαδηλώνουν. Και οι δημοσιογράφοι θα βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο, αν θέλουν να προστατευθούν από τους διαδηλωτές, αλλιώς κακό του κεφαλιού τους. 

Τα είπε όλα -αφού έλυσε τα προβλήματα της Παιδείας – ο Χρυσοχοΐδης: «Οι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση. Επιπλέον ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί»...

 Νίκος Λακόπουλος 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: