24.1.21

Ούτε ο πόλεμος στον Κόλπο να ήταν...



Με τον γνωστό, χουντικής προέλευσης νόμο, ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει -ήθελε- πάντα να εμποδίσει τη δημοσιογραφική δουλειά στις διαδηλώσεις περιορίζοντας τους δημοσιογράφους σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Η ενημέρωσή τους, λέει, θα... γίνεται από έναν αξιωματικό της αστυνομίας! Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα. Ετσι δεν γινόταν και στον πόλεμο του Κόλπου, με τον αμερικάνικο στρατό να ενημερώνει (αυτός) τους δημοσιογράφους;

«Η απαγόρευση της πρόσβασης δημοσιογράφων στον τόπο των γεγονότων, πέρα από σοβαρός (θεσμοθετημένος) περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου, μπορεί να εκληφθεί και ως προάγγελος του τι γεγονότα θα εκτυλίσσονται εκεί», έγραψε ο Γιώργος Πλειός στο Twitter. Καλά τα είπε και ο Βασίλης Ασβεστόπουλος, γραμματέας της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), στο ραδιόφωνο του ThePressProject: «Στην ουσία καταλύεται η ελευθερία του φωτορεπορτάζ. Διότι με αυτά που διαβάζω, αφήνεται ο χώρος στους αστυνομικούς να αποκλείσουν τους φωτορεπόρτερ από το σημείο των γεγονότων και άμα δεν υπάρχει φωτορεπόρτερ στο σημείο εκεί, δεν βοηθάει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που υποτίθεται στον χώρο που θα μας υποδείξουν, τον οποίο δεν μας τον διευκρινίζουν καν, θα μας στέλνει τις πληροφορίες».

Μετά την κατακραυγή, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκανε πίσω και μας είπε ότι δεν καταλάβαμε καλά και ότι ο χώρος που έλεγε είναι «χώρος προστασίας των δημοσιογράφων, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί». Τι γελοιότητες είναι αυτές; Βέβαια όλοι έχουν δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό.

από τον Δημήτρη Κανελλόπουλο (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: