27.1.21

Νέες καταγγελίες στον Εισαγγελέα για παρενοχλήσεις...


...και αδιαφάνεια στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία...

 Οι καταγγελίες προέρχονται από την πρόεδρο του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδος, Σεβαστή Ηλέκτρα Λάιλ, από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αννέτα Κυρίδου, και από τη μητέρα της τελευταίας, Χριστίνα Κουσάρη, και αφορούν βάναυση μεταχείριση από... προπονητές, καθώς και για κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων. 

Ειδικά η πολυσέλιδη καταγγελία της Κυρίδου στρέφεται ενάντια στον προπονητή Κώστα Κοντομανώλη (άλλοτε Ολυμπιονίκη) και περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη χυδαία συμπεριφορά του. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τρεις καταγγελίες, από επώνυμους αθλητές όπως η Αννέτα Κυρίδου, για βάναυση μεταχείριση από προπονητές, καθώς και για κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων από παράγοντες της κωπηλασίας. 

 Οι καταγγελίες προέρχονται από την πρόεδρο του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδος, Σεβαστή Ηλέκτρα Λάιλ, από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αννέτα Κυρίδου, και από τη μητέρα της τελευταίας, Χριστίνα Κουσάρη. 

 Η πρώτη καταγγελία αφορά τη μη τήρηση των κανόνων διαφάνειας από πλευράς ΕΚΟΦΝΣ, λόγω μη ανάρτησης στη «Διαύγεια» ισολογισμών, προϋπολογισμών και απολογισμών. Στην αναφορά της, η κα. Λάιλ κάνει επίσης λόγο για ανάρτηση μεταχρονολογημένων δαπανών και ελλιπή στοιχεία αναφορικά με την διαχείριση των οικονομικών πόρων της ομοσπονδίας, ενώ καταγγέλλει τη διοίκηση και για απευθείας αναθέσεις, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων από τον νόμο διατυπώσεων. 

Ειδική αναφορά γίνεται στον ομοσπονδιακό προπονητή, Τζιάνι Ποστιλιόνε, και τη σύζυγο και βοηθό του, Τερέζα Ντι Σάουρο, για ασάφειες σχετικά με τα ποσά που λαμβάνουν, τα οποία διαφοροποιούνται από έτος σε έτος. Αναφορικά με την καταγγελία της Αννέτας Κυρίδου, η αθλήτρια έχει αποστείλει στον υφυπουργό Αθλητισμού πολυσέλιδο υπόμνημα, με το οποίο στρέφεται κατά του προπονητή Κωνσταντίνου Κοντομανώλη, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών, καθώς και για άσκηση ψυχολογικής βίας. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: 

 «Στο κοινόβιο του Σχινιά, όπου προπονείται η εθνική ομάδα, ο προπονητής μας, Κωνσταντίνος Κοντομανώλης, έχει την απαίτηση να έχουμε τα κλειδιά ανά πάσα στιγμή έξω από τις πόρτες μας, ώστε να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε οποτεδήποτε μέσα. Ο ίδιος προπονητής εισέρχεται εντός των δωματίων ανδρών και γυναικών, είτε χωρίς να χτυπήσει τη πόρτα, ή όταν τη χτυπάει, δίχως να περιμένει απάντηση, ή να αφήσει ικανό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί να τον δεχτεί ο αθλητής. Προσωπικά έχω μαλώσει με τον Κωνσταντίνο Κοντομανώλη, γιατί το 2018 μπήκε στο δωμάτιο μου άνευ άδειας και ενώ ήμουν με τη πετσέτα μετά το μπάνιο. Την ίδια μέρα διαμαρτυρήθηκα στον επικεφαλής προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο οποίος ενημερώθηκα στη συνέχεια ότι έκανε αυστηρές συστάσεις στους προπονητές, λέγοντας ότι, αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο, όποιος προπονητής και αν το κάνει θα φύγει από την ομάδα.

 Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: