17.11.19

Ραγκούσης: Το μόνο που λείπει είναι να φορέσει ο Μητσοτάκης στολή αστυνομικού...


Ακραίος δεξιός ο Χρυσοχοΐδης...
Για το "αστυνομικό κράτος" που στήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. «Αντί να στήνουν «επιτελικό» κράτος, στήνουν αστυνομικό κράτος και...
τελικά ας φορέσει στολή αστυνομικού ο Μητσοτάκης να τελειώνουμε» τόνισε το πρωί στον ΑΝΤ-1.

Και πρόσθεσε: Βεβαίως και είναι ακραίος δεξιός ο Χρυσοχοΐδης από τη στιγμή που έγινε υπουργός του Μητσοτάκη. Σε συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο». Μετά την ανάπτυξη διμοιριών των ΜΑΤ απέναντι σε 100 φοιτητές, η ερώτηση που τίθεται είναι αν θέλει αυτός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναν νέο Γρηγορόπουλο.

όταν οι φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ, θα έπρεπε να στείλουν δύο αστυνομικούς να καταγράψουν το συμβάν και να φύγουν, όχι να στείλουν όλα τα ΜΑΤ μπροστά στους φοιτητές και να τους αποκλείσουν. Αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα στην ΑΣΟΕΕ δεν γίνονταν ούτε επί χούντας, ούτε το ’73!

Εντός της αστυνομίας υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για τον επικοινωνιακό τρόπο που χρησιμοποιούν οι Χρυσοχοΐδης – Μητσοτάκης το Σώμα.

Δώσαμε συγχαρητήρια στην αστυνομία για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής Οργάνωσης προχθές, αλλά άλλο πράγμα αφήνω την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και άλλο πράγμα να λεει ο Μητσοτάκης προεκλογικά «στις 8 Ιουλίου, αν βγω Πρωθυπουργός, τελειώνουμε με τον Ρουβικώνα και καθαρίζω τα Εξάρχεια σε ένα μήνα». Έχουν κατασκευάσει έναν μύθο ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανεκτικός στην ανομία και τώρα που βλέπουν ότι δεν ισχύει προβάλλουν το έργο «αστυνομία και ΜΑΤ παντού» για να παίξουν επικοινωνιακό παιχνίδι και ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης, πρέπει επειδή είναι εκτεθειμένοι να κάνουν επίδειξη δύναμης, γι’ αυτό κάνουν επίδειξη δύναμης.

* Για το «φάντασμα» του 73

Αυτό που έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών χθες, ότι το «φάντασμα του ’73 στοιχειώνει τη Δεξιά», έτσι όπως πάει ο Μητσοτάκης θα γίνει η άποψη της πλειοψηφίας, σε ένα χρόνο. Αυτή η λογική, αντί για διάλογο, επιχειρήματα και πειθώ, για κάθε τι έχω την αστυνομία, για το κάπνισμα, για τα μπαρ, για τους κινηματογράφους, για το σπάσιμο ενός λουκέτου, θα έχει το κόστος της.

* Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε.

Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε θα καταργήσω τα ΜΑΤ, ποτέ δεν είπε ότι τα ΜΑΤ δεν θα έχουν όπλα επάνω τους. Αυτό που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε λίγα χρόνια με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι και το ζητούμενο ξανά, είναι η κοινωνική ειρήνη. Είχαμε κοινωνική ειρήνη.

Έτσι όπως πάει ο Μητσοτάκης έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και τώρα πια ο Ρουβικώνας μπαίνει στα γραφεία των υπουργών και στις πρεσβείες. Είναι αυτός ο Ρουβικώνας που ο Μητσοτάκης έλεγε ότι στις 8 Ιουλίου θα τον τελειώσει. Έλεγε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι αν γίνει πρωθυπουργός σε ένα μήνα θα έχει καθαρίσει τα Εξάρχεια. Τα καθάρισε; Όχι, γιατί έλεγε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης και πάλι.

Ο κ. Μητσοτάκης στήνει αστυνομικό κράτος.

Στο κέντρο του μυαλού της κυβέρνησης δεν υπάρχει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, υπάρχει ο θεατρινισμός και οι κινήσεις εντυπωσιασμού.

Ένα ακόμη παράδειγμα χυδαίου ψέματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αναπαράγεται από εσάς τους δημοσιογράφους είναι ότι ο κ. Λάππας που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ποινικούς κώδικες είπε ότι οι μολότωφ δεν είναι αδίκημα. Χυδαίο ψέμα. Είναι ψέμα της χυδαίας προπαγάνδας και της μονταζιέρας. Ο κ. Λάππας είπε: Εχουμε έναν που κρατάει με μολότωφ στα Εξάρχεια και έναν άλλον που κυκλοφορεί με καλάσνικοφ στα Εξάρχεια και γιατί είναι αδίκημα η κατοχή μολότοφ και η χρήση του και υποδεέστερο αδίκημα η κατοχή και χρήση καλάσνικοφ; Του κόβουν τη δήλωση στη μέση και την μοντάρουν για να την περάσουν χυδαία.

* Κάρτα στα Πανεπιστήμια

Μην το συνδέετε με την λογική του αστυνομικού κράτους που έχει ο κ. Μητσοτάκης. Αν έχει τέτοιο σκοπό το υπουργείο Παιδείας να το φέρει εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα και να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα. Τέτοια συζήτηση ανευθυνότητας που διαρρέει αποσπασματικά από το υπουργείο παιδείας, εγώ δεν μπορώ να την κάνω κάτω από τέτοιες συνθήκες. Να έρθει σχέδιο νόμου και να συζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: