15.7.18

Γαλλία vs Κροατία: Οι μεγάλες διαφορές...


...των ομάδων του σημερινού τελικού...

Γαλλία και Κροατία είναι σίγουρα το ζευγάρι του τελικού που λίγοι είχαν φανταστεί, πριν από την έναρξη, περισσότερο, αλλά και....
σίγουρα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας.   

Πρόκειται για δύο εθνικές ομάδες με λίγες ομοιότητες που διεκδικούν σήμερα το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.   

Η εμπειρία απέναντι στα νιάτα, η ιστορία ενάντια στο κατόρθωμα, η δημιουργία πριν από την μυϊκή δύναμη και την ταχύτητα.   

Δύο διαφορετικά μονοπάτια μέχρι τον τελικό   

Το ταξίδι των «bleus» μέχρι το παιχνίδι της Κυριακής, αν κοιτάξει κάποιος πίσω, είναι τρομακτικό.   

Στο δρόμο τους ήταν η Αργεντινή του Μέσι σε έναν αγώνα γεμάτο αβεβαιότητα, η Ουρουγουάη των Σουάρες και Καβάνι (απών σε εκείνο το παιχνίδι) και τελικά το τρομερό Βέλγιο, η ομάδα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση στο τουρνουά.   

Η Κροατία έκανε εξαιρετική επίδειξη απέναντι στην Αργεντινή στους ομίλους, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε πέναλτι και παρατάσεις για να φτάσει στον πρώτο τελικό της Ιστορίας της.   

Πρώτα ήταν η Δανία, στη συνέχεια η Ρωσία, αλλά και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκαν τα πέναλτι. Στα ημιτελικά με την Αγγλία, η Κροατία χρειάστηκε και πάλι την παράταση για να προχωρήσει.

Δύο διαφορετικές γενιές   

Η Κροατία καθοδηγείται από δύο μέσους με ηλικία άνω των 30 ετών. Τον Λούκα Μόντριτς (32 ετών) και τον Ιβάν Ράκιτιτς (30). Και φυσικά, ο 32χρονος ήρωας του ημιτελικού, Μάριο Μάντζουκιτς.   Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνεχίσει κάποιος, με τα 33 χρόνια του Σούμπασιτς, τα 29 των Λόβρεν και Βίντα... 

Μία εθνική ομάδα με αρκετά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας.   Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στη Γαλλία, όπου κανένας από τους τέσσερις αμυντικούς της, δεν είναι πάνω από 25 ετών, ενώ κάποιοι άλλοι μόλις... αρχίζουν την καριέρα τους, όπως στην περίπτωση του 19χρονου, Κιλιάν Μπαπέ.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ της lifo εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: