30.7.18

Κέντρο παραγωγής στην Ισπανία επέλεξε το Netflix!...

Αποτέλεσμα εικόνας για netflixΤην Ισπανία επέλεξε ως τόπο για τις παραγωγές του στην Ευρώπη το αμερικανικό δίκτυο Netflix. Η Ισπανία είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών, ενώ η...
Ελλάδα μόλις τώρα κάνει τα πρώτα, ελάχιστα, βήματα για την ενίσχυση των τηλεοπτικών ταινιών και των κινηματογραφικών προγραμμάτων. 

Το Netflix έχει μια σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, ασκώντας πίεση σε Cosmote TV και Nova, καθώς οι δύο τελευταίοι φορείς πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, ειδικούς φόρους διαφήμισης και ειδικούς φόρους συνδρομητικής TV και Internet. Αντιθέτως το Netflix απαιτεί από τους ανταγωνιστές του να διαθέτουν υψηλής ποιότητας οπτικές ίνες για τη μετάδοση του προγράμματός του.

Η έδρα της νέας επιχείρησης θα βρίσκεται στη Ciudad de la Tele (TV City), μια νέα έκταση 22.000 τ.μ. στην περιοχή Τρες Κάντος της Μαδρίτης. Την ανάπτυξη του έργου όσο και τη διοίκηση θα αναλάβει o Όμιλος Grupo Secuoya. 

Από το σημείο αυτό θα λειτουργήσει μια κεντρική μονάδα παραγωγής για τις ολοένα αυξανόμενες, ισπανόφωνες, πρωτότυπες σειρές του Netflix, τίτλους που ήδη παράγει το ίδιο το Netflix καθώς και σειρές και ταινίες παραγωγής συνεργαζόμενων εταιρειών.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας, το Grupo Secuoya θα αναλάβει τη διοίκηση της μονάδας και θα λειτουργήσει ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών παραγωγής για όλα τα πρότζεκτ με έδρα τη Ciudad de la Tele. Το Netflix θα καταλάβει τρία πλατό των 1.200 τ.μ. τον Σεπτέμβριο, με το δικαίωμα να καταλάβει περισσότερη έκταση μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής. 

Στην Ισπανία το αμερικανικό δίκτυο απασχολεί περισσότερους από 13.000 ηθοποιούς, συντελεστές και κομπάρσους, που εργάζονται σε 20 πρωτότυπες παραγωγές του Netflix, οι οποίες γυρίζονται αυτήν τη χρονιά σε ολόκληρη τη χώρα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: