12.7.18

Το δύσκολο τηλεφώνημα του Κοτζιά...

Πλήρως ενήμερη ήταν η Μόσχα για την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και την...
απαγόρευση εισόδου στη χώρα για άλλους δύο. 

Μάλιστα, πριν μερικά 24ωρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ πήρε τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, για να του εκφράσει την ενόχλησή του για την πρόθεση της Αθήνας. 

Ο Neo πληροφορείται ότι ο Λαβρόφ εξέφρασε, επιπροσθέτως, τη διαφωνία του για την συμφωνία των Πρεσπών, «απειλώντας» μάλιστα ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να την μπλοκάρει στον ΟΗΕ. 

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φέρεται να του απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει –αφού πρόκειται περί διακρατικής συμφωνίας- ενώ σε ό,τι αφορά την απέλαση των ρώσων διπλωματών, έδωσε στον συνομιλητή του να καταλάβει ότι η Αθήνα γνωρίζει εδώ και καιρό… ποιες παρασκηνιακές κινήσεις ορισμένων κύκλων αποσκοπούσαν στην καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος κατά της επίλυσης του Μακεδονικού. 

Επί της ουσίας, ο Κοτζιάς παρέσχε στον Λαβρόφ μία διαβεβαίωση και ένα μήνυμα: τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παραμένει φίλη χώρα της Ρωσίας, διαμηνύοντας ταυτοχρόνως ότι υπάρχουν και… όρια. Μένει να φανεί αν η Μόσχα κατάλαβε πλήρως το μήνυμα Κοτζιά...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: