5.7.18

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Παϊρότζ...

Image result for παιροτζΟι σελίδες έχουν φτάσει τις 13. Συμβολικός αριθμός για τον Παναθηναϊκό. Τα άρθρα στα οποία εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα, ώστε να έχουν πάνω τους το...
από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό σε όλους tag, ξεπερνούν τα 130! Σαν πολλά δεν είναι για μηδενική ουσία; 

Είμαστε κοντά στη συμπλήρωση τριών μηνών από την εμφάνιση του Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ και παρότι καταφέραμε να μάθουμε το επώνυμό του, δεν καταφέραμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας και η περίφημη «Pan Asia» μοιάζουν προς το παρόν με την παντελώς άγνωστη σε εκείνους έκφραση «όλο μέλι-μέλι, αλλά από τηγανίτα τίποτα», αφού ακόμα δυσκολεύονται να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους με πράξεις!

Κίνησε ο Εβραίος στο παζάρι…

Ή αλλιώς, φάση πρώτη! Εν μέσω πρωταθλήματος, προσφυγών, αφαιρέσεων βαθμών και τιμωριών από την ΟΥΕΦΑ, εμφανίστηκε η λύση του επενδυτή από το εξωτερικό. Ο αγαπημένος θείος από την Αμερική ή την Αυστραλία ή τον Καναδά είχε σε αυτό το σενάριο καταγωγή από την Ταϊλάνδη και ήταν ένας γνωστός-άγνωστος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ μαζί όπως θα προέκυπτε στην πορεία με το γιο του, ενδιαφέρθηκαν για την αγορά των μετοχών του Παναθηναϊκού και λίγες μέρες αφότου «σκάει» το θέμα, έρχεται και η απαίτησή τους για απάντηση ως τις 15 Μαΐου.\

Η απάντηση ήρθε στις 21 Απριλίου. Ημέρα Σάββατο, εξ ου και η παροιμία, εξ ου και προβλήματα. «Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018. Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018. Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας», ανέφερε η επιστολή που υπέγραφε ο Γιάννης Αλαφούζος και το μπαλάκι ήταν τώρα στην πλευρά του Ταϊλανδού.

Τι έκανε ο - για τους φίλους και κομματάκι δυσλεκτικούς αρθρογράφους - Πάιροζ; Ό,τι περίπου θα έκανε ένας άντρας που γονατίζει για να ζητήσει την κοπέλα του σε γάμο, χωρίς να το θέλει και πολύ! Μετά τη θετική απάντηση, προσπάθησε να την πείσει να το ξανασκεφτεί (σ.σ. μα, μήπως δεν είμαι αρκετός για σένα; Μήπως δεν είσαι έτοιμη ακόμα;). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πάιροζ έγινε έξαλλος και με την απάντησή του ανέβασε τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι ο Γιάννης Αλαφούζος εμπαίζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

«Ο κος Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι αποδέχτηκε. Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει ότι αποδέχεται πλην όμως όχι την δική μας πρόταση.  Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει. Συνεπώς λογικό είναι κανείς να αναρωτιέται για τη σκοπιμότητα της επιστολής Αλαφούζου».

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι…

Ή αλλιώς, φάση δεύτερη. Αφού δεν έβγαινε άκρη με τις επιστολές, ο Γιάννης Αλαφούζος προσκαλεί τον Πάιρο στην Αθήνα για συζητήσεις. Εκείνος φτάνει στις 4 Μαΐου κι αφού στον μήνα που έχει μεσολαβήσει έχει ξεσκονιστεί από τα μίντια το παρελθόν του, η οικονομική του κατάσταση και η εμπλοκή του με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Φυσικά και σε κάθε του βήμα τον ακολουθούν οι δημοσιογράφοι. Στις πρώτες του ώρες στην πρωτεύουσα μαθαίνουμε πού τρώει, τι πίνει, πού επιλέγει να απολαύσει τον καφέ του, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει από τον Παναθηναϊκό.

Στις 5 Μαΐου γίνεται η συνάντηση, ακολουθούν τα... επαγγελματικά πλάνα συναίνεσης και καλής διάθεσης, μαζί με τις φωτογραφίες δίκην συνάντησης πολιτικών αρχηγών. Μέσα στην ημέρα θα έρθει και η κοινή ανακοίνωση για τη νέα εποχή που ξημερώνει για τον Παναθηναϊκό. Μια εποχή, η οποία προς το τότε παρόν θα χαρακτηρίζεται με πολλά «ναι μεν, αλλά». Στο άτυπο διάγγελμα του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ταϊλανδό αναφέρονται μεταξύ άλλων οι εξής αποφάσεις:

«Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

 Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα.

Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου».

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Ή αλλιώς φάση τρίτη, η οποία εν πολλοίς θα διευκρινίσει αν η χρήση της παροιμίας είναι μεταφορική ή όχι. Δε θα βιαστούμε να φτάσουμε κατευθείαν στις 30 Ιουνίου για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και μαρτυρά ξεκάθαρα την κωλυσιεργία του Ταϊλανδού. Σιγά-σιγά και βήμα-βήμα θα έρθουμε στο σήμερα και στα άκρως ανησυχητικά σημάδια για το μέλλον του Παναθηναϊκού και το περίφημο deal.  

Στις 23 Μαΐου ο Πάιροζ έρχεται ξανά στην Αθήνα, γίνονται νέες συναντήσεις και διάγουμε τώρα τον πιο δημιουργικό μήνα για τον Παναθηναϊκό. Έχει ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος, έχει προσληφθεί ο Νίκος Νταμπίζας και φαίνεται να υπάρχει ένα πλάνο λειτουργίας της ΠΑΕ με σύνεση λόγω των δεδομένων οικονομικών προβλημάτων, αλλά και αισιοδοξία λόγω της προοπτικής που υπάρχει με τον Πιεμπονγκσάντ. Στις αρχές Ιουνίου, ο Ταϊλανδός είναι -  πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις – πάλι εδώ! Αυτή τη φορά συνοδεύεται από τον γιο του Πιτ και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μοιάζουν να βρίσκονται σε ευφορία.  

«Πάμε εξαιρετικά. Σε λίγες ημέρες τελειώνουμε και ολοκληρώνεται η μεταβίβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός», δηλώνει χαρούμενος και ανακουφισμένος ο Γιάννης Αλαφούζος στις 3 Ιουνίου, ενώ φτάνει στην Αθήνα εκτάκτως και ο Γιώργος Δώνης για να γνωρίσει τα νέα του… αφεντικά. Εκείνοι, ο πατήρ και ο υιός δηλαδή, μοιράζουν υποσχέσεις και ελπίδα. «Έχουμε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, το οποίο γίνεται αρκετά πιο δύσκολο, για την επόμενη χρονιά τουλάχιστον, με δεδομένους τους περιορισμούς που θα επιβληθούν στον Παναθηναϊκό σε μεταγραφές και ανανεώσεις. Και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο. Αλλά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να το ξεπεράσουμε αυτό το κομμάτι, με υπομονή», θα πει ο υιός Πιεμπονγκσάντ, ενώ ο πατέρας συμπληρώνει.

«Είναι αλήθεια πως είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο. Τα πράγματα έχουν πάρει πλέον το δρόμο τους. Είμαστε στην τελική ευθεία για τον οικονομικό έλεγχο. Θα τον έχω στα χέρια μου λίγες μέρες πριν τη 15η Ιουνίου και μετά εκτιμώ πως θα τελειώσουμε σύντομα το θέμα της αγοράς του Παναθηναϊκού».

Έχουμε νέα ημερομηνία την 15η Ιουνίου. Για το δεκαήμερο που μεσολαβεί επικρατεί κοσμογονία στον Παναθηναϊκό. Μεταγραφές, μπάτζετ, Σβεν Γκόραν Έρισκον, Αβραάμ Γκραντ, Καραγκούνης, λεφτά, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κίνηση για να μειωθεί η ποινή στην Ευρώπη και το deal τελειώνει από στιγμή σε στιγμή. Ή μήπως όχι; Στις 18 Ιουνίου, δηλαδή τρεις μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία του οικονομικού ελέγχου, προκύπτει καθυστέρηση. Και κατόπιν, νέα καθυστέρηση.

Ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ ήρθε στη χώρα μας την προηγούμενη Τρίτη και φέρεται να υπάρχει απόφαση για μια εκ νέου συνδιοίκηση για ένα μήνα. Το χρονικό περιθώριο στενεύει. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε προετοιμασία, ενώ στις 6 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση μέσω της οποίας υποτίθεται ότι θα άρχιζε η νέα εποχή των πρασίνων. Πρόσφατα, διέρρευσε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα γινόταν αύριο αφήνει χρονικό περιθώριο ως και πέντε μήνες σε όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να συνεισφέρει!! Πέντε μήνες ακόμα, δηλαδή. Πέντε μήνες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, την ομάδα και φυσικά την ΠΑΕ.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Ή αλλιώς φάση τέταρτη! Κι αυτή φαίνεται να ξεκινάει από αύριο για τον Παναθηναϊκό…

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: