6.7.18

Κυβερνητική αντεπίθεση...

...με νέο γύρο σκανδαλολογίας...

Μετά τη χτεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή έγινε φανερό ότι το ζήτημα της διαφθοράς θα βρεθεί στο επίκεντρο της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία έχουμε...
ήδη μπει. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα «σκάνδαλα της Δεξιάς» μαζί με το τέλος του μνημονιακού προγράμματος, την αναστολή της περικοπής των συντάξεων και τις κοινωνικές παροχές μπορεί να αποτελέσουν μοχλούς για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος. 

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή από τη χτεσινή ομιλία του Πάνου Καμμένου: «Η ατζέντα της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και η προστασία των παιδιών μας που τα σκοτώνει καθημερινά η πρέζα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και κυβερνητικός βουλευτής με τον οποίο συνομίλησε σήμερα το Newpost: «Η κάθαρση ως πάνδημο αίτημα υπήρξε μια από τις δύο δεδηλωμένες προτεραιότητες της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στις εκλογές ο κόσμος θα ρωτάει: Βάλατε κανένα λαμόγιο φυλακή;»

«Έρχονται βραχιολάκια»

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι έρχεται νέο κύκλος «αποκαλύψεων» για την υπόθεση Novartis. «Έρχονται βραχιολάκια», είναι μια από τις εκφράσεις που ακούγονται, περισσότερο ως απειλή παρά ως προαναγγελία. Με τα «βραχιολάκια» (χειροπέδες) δηλώνεται ότι τα «στοιχεία» που θα εμφανιστούν θα είναι συντριπτικά και θα αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Όπως είναι ευνόητο, αυτές οι «εκτιμήσεις» από τη φύση τους δεν μπορούν να διασταυρωθούν. Το σίγουρο είναι ότι θα το επόμενο διάστημα (και μάλλον πριν τη ΔΕΘ), θα έχουμε νέο κύκλο σχετικών δημοσιευμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι όσα ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση Novartis δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Επομένως, πρόκειται για καινούργιο υλικό.

Στοχοποίηση Μητσοτάκη
Ο νέος γύρος κυβερνητικής σκανδαλολογίας θέτει στο στόχαστρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσιοτάκη. Στην ομιλία του χτες στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικό κατασκεύασμα των πολιτικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου του, όπως αποκαλύφθηκε προχθές, του κ. Φρουζή της Novartis.»

Πέρα από το θέμα της Novartis που θα μας απασχολήσει πολύ μέχρι τις εκλογές, η κυβέρνηση «παίρνει πάνω της» το ζήτημα της off shore που φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, καθώς και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας και η off shore που χρηματοδοτεί τη σύζυγό του και άρα, τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη;», ρώτησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με οργισμένο ύφος: «Κύριε Τσίπρα, εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συγκροτήματα, απολύτως ταυτισμένα με το Μέγαρο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει χυδαία τη σύζυγό μου. . Έχουν διασύρει την προσωπική μας ζωή.» Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έγινε εξονυχιστικός φορολογικός έλεγχος στη σύζυγό του χωρίς να βρεθεί τίποτα μεμπτό. Η δε εισαγγελέας Ψαρουδάκη έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Στο θέμα επανήλθε σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό 24/7, δείχνοντας ότι κυβέρνηση θα επιμείνει: «Δεν μιλάμε για κανένα φορολογικό έλεγχο. Δεν είναι ο φορολογικός έλεγχος το πρόβλημα. […] Η πιθανότητα ή η είδηση μάλλον ότι έχει χρηματοδοτηθεί η εταιρεία της από off shore συγκεκριμένου επιχειρηματία -τον οποίο δεν έχει κατονομάσει ο κύριος Μητσοτάκης, η οποία off shore χρηματοδότησε επίσης την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα»

Η συνέχεια τις επόμενες μέρες...

newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: