16.7.18

Τα κακώς κείμενα της πολιτικής...

Από το Σάββατο, ξεκίνησε μέσα από δημοσιεύματα άλλος ένας γύρος σκανδαλολογίας, καθώς η εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσίασε μια...
ιστορία περί ευνοϊκών ρυθμίσεων ενός δανείου που έλαβαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού.

Το παράδοξο είναι ότι την προαγγελία του δημοσιεύματος είχε κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη -προ ημερησίας διατάξεως- συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο δημοσίευμα «στήθηκε» από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, μολονότι η κυβέρνηση αυτό ισχυρίστηκε. Αν πάντως έγινε έτσι, οφείλουμε να πούμε στην αξιωματική αντιπολίτευση πως στο παρελθόν αυτές οι δουλειές γίνονταν αλλιώς, καθώς οι πολιτικοί ήταν πιο έμπειροι και πιο ευφυείς.

Πρώτα έβγαινε το δημοσίευμα και μετά, αφού υποκρίνονταν ότι έπεφταν από τα σύννεφα, ζητούσαν εξηγήσεις για την προστασία του κύρους και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Ασφαλώς κάθε εποχή έχει και τους... ηγέτες της.

Από όλη αυτή την υπόθεση και τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκύπτει με σαφήνεια ότι το ουσιώδες δεν βρίσκεται στο αν και πώς στήθηκε όλο αυτό το «πανηγύρι».

Το ουσιώδες βρίσκεται στην απάντηση ενός βασικού ερωτήματος. Ετσι θα συνεχιστεί η πολιτική αντιπαράθεση; Ετσι θα πάμε ώς τις εκλογές; Αν αυτή είναι η επιλογή της Ν.Δ., οφείλει να την αλλάξει το συντομότερο. Αν ήταν δυνατόν από... χθες.

Αν η κυβέρνηση θέλει να ανταποκριθεί στην πολιτική της σκανδαλολογίας θα πράξει κάκιστα. Αν και οι δύο καλοβλέπουν αυτές τις πρακτικές, το βέβαιο είναι πως έχουν συνυπευθυνότητα για τη ζημιά που γίνεται.

Ο ελληνικός λαός βγαίνει από μια βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που κράτησε σχεδόν μία δεκαετία και την πλήρωσε ακριβά. Εκείνο που έχει ανάγκη είναι αλήθειες -ακόμα κι αν είναι σκληρές-, προτάσεις και προγράμματα για το παρόν και το μέλλον του.

Εκείνο που αποζητά είναι πολιτική σοβαρότητα και υλοποιήσιμο όραμα για την επόμενη μέρα.

Από κοκορομαχίες, μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από ένα ολόκληρο ψέμα και κατασκευασμένη σκανδαλολογία έχει αηδιάσει. Η κρίση μάς υποχρέωσε να αλλάξουμε πολλά από το αμαρτωλό παρελθόν μας στο επίπεδο της οικονομίας. Θα αφήσουμε, μήπως, άθικτα τα κακώς κείμενα της πολιτικής;..

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: