27.7.18

Ολοκληρώνονται σήμερα οι νεκροτομές...

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν 11 τραυματίες...

Σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα συνεχίζονται οι νεκροτομές των θυμάτων από τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική. Μέχρι νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την...
ενημέρωση των ιατροδικαστών είχε ολοκληρωθεί η νεκροτομή σε 75 σορούς ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Παρότι οι ιατροδικαστές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ενημέρωση τους, αφήνουν να εννοηθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι απανθρακωμένοι, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία λήψης DNA για να γίνει η ταυτοποίηση τους.

Εκτιμάται ότι πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων έχουν δώσει δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.

Οι συγγενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τα απανθρακωμένα σώματα που εξετάζονται στα νεκροτομείο και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού. Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης δουλειάς με την οποία έχουν επιφορτιστεί οι ιατροδικαστές είναι το γεγονός ότι, απ ότι οι ίδιοι λένε, δεν μπορούν να μείνουν ψύχραιμοι και να αποστασιοποιηθούν απ αυτή την τραγωδία ιδίως όταν έρχεται η ώρα της νεκροτομής παιδιών.

Σε κρίσιμη κατάσταση 11 τραυματίες

Στο νοσοκομείο για 4η μέρα παραμένουν συνολικά 51 ενήλικες και τέσσερα παιδιά σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη πήραν εξιτήριο έξι τραυματίες, ενώ τα 4 παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων με την υγεία τους να θεωρείται σημαντικά βελτιωμένη.

Το ίδιο δεν συμβαίνει με τους 11 ενήλικες ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με την κατάστασή τους να θεωρείται σοβαρή.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη την τελευταία του πνοή άφησε ένας 73χρονος στης ΜΕΘ του ΚΑΤ, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 83, ενώ ένας άνδρας εισήχθη χτες στην Εντατική στο Θριάσιο.

«Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία»

Για «πιθανό εμπρησμό» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε πως από την πρώτη μέρα έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό ο οποίος δεν την έκανε δεκτή ενώ του απάντησε πως «τώρα είναι ώρα για να παλέψουμε».

Ωστόσο, ο κ. Τόσκας, αναφορικά με την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης αποκάλυψε πως «υπάρχει εύρημα, το οποίο μας οδήγησε σε ανακριτικές έρευνες». Όμως, εξήγησε πως δε θέλει να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, παρουσίασε μία φωτογραφία από το εύρημα...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: