23.7.18

Πέρασαν τη Λ. Μαραθώνος οι φλόγες...

Nέο μέτωπο στον Κάλαμο...

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ανατολική Αττική, σε δασική έκταση μεταξύ Καλλιτεχνούπολης Αττικής και Διώνης, κοντά στον οικισμό...

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 50 άνδρες και είκοσι οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Σε σπίτια η φωτιά, εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς εκκενώθηκε το βόρειο τμήμα του Νέου Βουτζά, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Οι φλόγες πέρασαν τη λεωφόρο Μαραθώνος και πέρασαν από το Μάτι, όπου έκαψαν αυτοκίνητα και αυλές σπιτιών.

Εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη Λεωφόρο Μαραθώνος και Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη Λεωφόρο Μαραθώνος και Αγίας Μαρίνας στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος από το ύψος «Κόκκινο Λιμανάκι» στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Νέο μέτωπο στον Κάλαμο Αττικής

Στη θέση Πανόραμα, στον Κάλαμο Αττικής, εκδηλώθηκε το απόγευμα πυρκαγιά σε περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Καπάκης: Σε κατάσταση πλήρους συναγερμού όλος ο μηχανισμός

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στην Αττική καθώς έχουμε σε εξέλιξη τρεις μεγάλες πυρκαγιές, μία στην Κινέτα, μία στους Αγίους Θεοδώρους και μία στην Πεντέλη, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

«Όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στην Αττική είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους», τόνισε ο κ. Καπάκης...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: