28.7.18

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω νεροποντής...


Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε νωρίτερα περιοχές κυρίως της βόρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα είχαν...
δεχθεί 60 κλήσεις για άντληση υδάτων και 12 για κοπές δέντρων σε Γέρακα, Αγία Παρασκευή, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Επίσης σε μια περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό οδηγού απ' τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Δυνατή βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα και στο μαρτυρικό Μάτι.

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε απ' την Παρασκευή οπότε εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στο Μαρούσι αλλά και στην Κηφισιά, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Το Σάββατο (28-07-18)

Πιθανόν κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες η Χαλκιδική, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα η Ανατολική Στερεά.

2. Την Κυριακή (29-07-18)

Κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος.

3. Τη Δευτέρα (30-07-18) και την Τρίτη (31-07-18)

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Μακεδονία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

;Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής, «δεδομένου ότι επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών και δεδομένου του γεγονότος ότι βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου, το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής καθώς και οι αιρετοί, τίθενται σε επιφυλακή. Σε κάθε περίπτωση θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: