23.7.18

Πολιτικές αντιδράσεις για τις πυρκαγιές...


Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε αρκετές περιοχές στη χώρα και κυρίως στην Αττική, ζητώντας...
ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται. 
Βολές από ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για «την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε το βράδυ της Δευτέρας με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να θέσουν τις επόμενες ώρες τις πυρκαγιές υπό έλεγχο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του άμεσα, αν κρίνει ότι μπορούν να συνδράμουν εθελοντές, ενημερώνοντάς τον ότι το σύνολο των εθελοντών της ΝΔ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών.

Με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, επικοινώνησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε να μεταφερθεί η συμπαράστασή της στα στελέχη όλων των υπηρεσιών, που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

«Οι πυρκαγιές στην Κινέτα, στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και κατοικίες, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ζήτημα αυτό έθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα» συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: