2.7.18

Ο Κυρανάκης (δεν) εκπαιδεύεται!...

Το να σε θεωρήσουν ταλέντο στην πολιτική δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι κακό. Είναι όμως υποχρεωμένος όποιος χρίζεται ταλαντούχος να...
υπερασπιστεί τον τίτλο που του αποδίδουν. Βαρύ και δύσκολο φορτίο.

Και τώρα στο θέμα μας. Παρακολουθούσα τις προάλλες τον κ. Κυρανάκη της Νέας Δημοκρατίας- μου διαφεύγει ο κομματικός τίτλος του- ο οποίος ανήκει ,όπως λένε, στην κατηγορία των ταλέντων της πολιτικής. Συζητούσε, λοιπόν, σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ με την κ. Χαρά Καφαντάρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα ήταν η περιβόητη συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια. Και ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με εξωραϊσμένες ρητορικές και ιδεολογικές επικαλύψεις, ο νεαρός εκκολαπτόμενος πολιτευτής άλλαξε θέμα και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην κ. Καφαντάρη για τον διορισμό του συζύγου της σε κάποιο δημόσιο φορέα. Ένας διορισμός ο οποίος μάλιστα αμφισβητείται.

Κατά την άποψή μου ο νεαρός πολιτευτής έκανε δυο βασικά λάθη. Το πρώτο λάθος είναι ότι ευτέλισε τη συζήτηση. Γιατί δεν μπορείς να μιλάς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η συμφωνία για τα Σκόπια και ξαφνικά να σου θυμιέται να καταγγείλεις την συνομιλήτρια σου στο ξεκούδουνο. Εκτός εάν- και αυτό είναι το πιθανότερο- ο κ. Κυρανάκης μέσα σε δυο προτάσεις είχε κιόλας εξαντλήσει όλες τις γνώσεις του για την υπόθεση των Σκοπίων.

Το δεύτερο είναι ότι ενώ η όλη διαδικασία ήταν κυριολεκτικά στο πεδίο στο οποίο κινείται πολιτικά και ιδεολογικά η Νέα Δημοκρατία. Αυτός αντί να το εκμεταλλευτεί άλλαξε την ατζέντα με αποτέλεσμα να χάσει αυτό που θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγάλη άνεση: Την επικοινωνιακή υπεροχή.

Νομίζω ότι ο κ. Κυρανάκης θέλει πολύ εκπαίδευση ακόμα για να μπορεί να εκπροσωπεί επισήμως την Νέα Δημοκρατία δημοσίως. Και θα μου επιτρέψει ο υποψήφιος πολιτευτής να επισημάνω ότι η εκπαίδευση δεν γίνεται με εμφανίσεις στην τηλεόραση ή φωτογραφήσεις σε κότερα. Γίνεται με πολύ διάβασμα, στο σπίτι...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: