27.7.18

Οχυρώνεται απέναντι στη ΝΔ το Μαξίμου...

Οχυρώνεται απέναντι στη ΝΔ το ΜαξίμουΈτοιμο για την αντιπαράθεση που θα ξεκινήσει σήμερα με τη ΝΔ δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου με τη συνέντευξη τύπου που  παραχώρησε αργά χθες το βράδυ ο Νίκος Τόσκας με τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της...
Πυροσβεστικής παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Με κεντρική γραμμή πως επιχειρησιακά λάθη δεν έγιναν και ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο ήταν μη αντιμετωπίσιμο, αφού η φωτιά είχε γιγαντωθεί σε λιγότερο από μιάμιση ώρα με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να γεμίσει ακόμα πιο πολύ το «οπλοστάσιό» της απέναντι στις βολές που περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η πλειοψηφία «οχυρώνεται» και μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τους πληγέντες και την παρουσία του Πάνου Καμμένου στην περιοχή, προσπαθεί να δώσει τη δική της εκδοχή για τη φονική πυρκαγιά της Δευτέρας. Ακόμα και η έλλειψη αυτοκριτικής με τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σωτήρη  Τερζούδη  να δηλώσει πως «δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό» και τον κ. Τόσκα να σημειώνει  ότι «προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη» δείχνει ότι ετοιμάζουν τις απαντήσεις απέναντι στα ερωτήματα που θα θέσει η ΝΔ.

Το Μαξίμου θέλησε με τη συνέντευξή τύπου να δείξει την εμπιστοσύνη με τη οποία περιβάλλει ο πρωθυπουργός τους δυο αρχηγούς και την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να προλάβει όσους από σήμερα θα ζητήσουν την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Τόνισε πως για  λόγους συνειδησιακούς έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά δεν την έκανε δεκτή  απαντώντας του πως  την «ώρα της πάλης συνεχίζουμε». Αυτό που δεν διευκρίνισε, ωστόσο είναι αν μετά την πρώτη αποκατάσταση των ζημιών θα επιμείνει στην πρότασή του για την αποχώρηση από το υπουργικό συμβούλιο, κάτι που αναμένεται πως θα θέτει επιτακτικά η ΝΔ όλο το επόμενο διάστημα.

Το νέο στοιχείο που έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το Μαξίμου είναι, όπως υπογράμμισε ο κ. Τόσκας,  ότι υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Στην Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν πως ο «γολγοθάς» που έχει να ανέβει από σήμερα η κυβέρνηση είναι μεγάλος και για αυτό το λόγο το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ. Δεν είναι μόνο η οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αλλά και όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη ημέρα της φονικής πυρκαγιάς: Τα αποτελέσματα των ερευνών από εδώ και πέρα για τους αγνοούμενους, η πορεία της υγείας των νοσηλευόμενων, η αποκατάσταση των ζημιών, τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά και η  ανάγκη να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που συνήθως εμφανίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στο πώς θα εξελιχθούν οι δράσεις από εδώ και πέρα στην περιοχή, αφού οι πληγές που έχουν ανοίξει εξαιτίας των δεκάδων ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα,  δεν είναι εύκολο να κλείσουν...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: