27.7.18

​​Η συναίνεση κράτησε τρεις μέρες...

Παρότι διάφοροι μεμονωμένοι παράγοντες, χρησιμοποίησαν την τραγωδία στην Αττική, για πολιτική εκμετάλλευση, η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Ν.Δ. επέδειξε ψυχραιμία, με την θλιβερή εξαίρεση του...
ευρωβουλευτή της Γ. Κύρτσου, τον οποίο αποδοκίμασε ο κ. Κουμουτσάκος.

Θλιβερή ήταν επίσης η περίπτωση του υποψήφιου βουλευτή επικρατείας (!) της ΝΔ που κάλεσε τους πολίτες να μην συνεισφέρουν στον ειδικό λογαριασμό του δημοσίου για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Σε γενικές όμως γραμμές, η ΝΔ αντιμετώπισε την πυρκαγιά ως εθνική συμφορά, αποφεύγοντας τις αντιπολιτευτικές κορώνες.

Μάλιστα, το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε σε καλό κλίμα με τον Πρωθυπουργό για το θέμα της συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Την ίδια ώρα, δείγμα της ισχύος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε επίθεση κατά της κυβέρνησης, σε άλλη γραμμή από τον κ. Μητσοτάκη.

Επίσης ενδεικτική των αντιφάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ, αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου των αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας και των αρμόδιων Υπουργών για τον απολογισμό της πυρκαγιάς.

Η είδηση σε αυτήν είναι πως δεν ασκεί κριτική επικαλούμενη δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης αλλά ότι επικαλείται τις αναφορές των αρχηγών Πυροσβεστικής και Αστυνομίας πως είναι υπερήφανοι για τις προσπάθειες του προσωπικού τους, ενώ μάλλον ως «φάουλ» θα πρέπει να εκληφθεί ο υπαινιγμός για την επιλογή τους στη θέση τους, που στερείται λογικής.

Θα ήταν πρόβλημα για τα σώματα ασφαλείας που κατέβαλαν τόσο υπεράνθρωπες προσπάθειες αν οι αρχηγοί δεν αναγνώριζαν την προσπάθεια των αστυνομικών και των πυροσβεστών, αποδίδοντας το «ευχαριστώ» που οφείλει η κοινωνία και είναι εξαιρετικά σημαντικό για το φρόνημά τους. Άλλωστε, αν κάτι καλό ακούστηκε αυτές τις μέρες ήταν ακριβώς η ευγνωμοσύνη όσων βίωσαν την καταστροφή γι' αυτούς που ήταν δίπλα της.

Μια αυτονόητη και δικαιολογημένη αναφορά των αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας, που δεν έχουν πολιτικό αλλά αμιγώς υπηρεσιακό και κρίσιμο ρόλο, έγινε αντικείμενο πολιτικής κριτικής. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλώς άστοχη για τη ΝΔ και να αποδοθεί σε κακή πληροφόρηση. Γιατί ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να μένουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: