11.7.18

Η μυστική συνάντηση στο Μαξίμου...

Το παρασκήνιο της τροπολογίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Σε μια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία βουλευτών που υπέγραψαν και κατέθεσαν την τροπολογία για την...
«επαναφορά» των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο, εκπροσώπων από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πλειοψηφία να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.

Τη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμώντας, όπως όλα δείχνουν, να προχωρήσει άμεσα τη ρύθμιση και να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών των ΟΤΑ.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ήθελαν σε καμιά περίπτωση να βρεθούν προ εκπλήξεως από μια προσφυγή στο ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα του νόμου, λόγω της παράτασης της θητείας των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών. Κάτι τέτοιο θα τίναζε τον νόμο και τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει στον αέρα. Η αβεβαίοτητα στην οποία «ακροβατούσε» η διάταξη προκάλεσε αμέσως δεύτερες σκέψεις στους επιτελείς της Ηρώδου Αττικού.

Περά από τα διαδικαστικά, όμως υπάρχει και ένας σαφής πολιτικός ελιγμός του Αλέξη Τσίπρα. Εκτιμάται, δηλαδή πως αν οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές θα ενεργοποιηθούν αυτόματα και οι συμμαχίες με την κεντροαριστερά. Ένας παράλληλος εκλογικός αγώνας από δημοτικούς συμβούλους, δημάρχους, περιφερειάρχες και υποψήφιους ευρωβουλευτές θεωρούν ότι θα βοηθούσε πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτικές πήγες, μάλιστα έβλεπαν πως σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πιεζόταν μόνο το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά, αλλά και η ΝΔ αφού εκτιμούν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει έναν υποψήφιο ανά περιοχή και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρεις», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά στο newpost.gr.

Θεωρούν πως με αυτήν την κίνηση το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό και είτε θα οδηγήσει τις εθνικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο είτε αν γίνουν στην ώρα τους (Σεπτέμβριος 2019) το μήνυμα που θα έχει προηγηθεί θα είναι τουλάχιστον διαχειρίσιμο.

Στην «μυστική» συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι βουλευτές συμφώνησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο θεωρώντας πως θα συνιστά μια ομαλότερη μετάβαση στο νέο καθεστώς...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: