1.7.18

Πέτρες, μπουκάλια και χημικά...

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι...
συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονται για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονιας.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και γυάλινα μπουκάλια.

Άλλαξε το ραντεβού λόγω συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών
Νωρίτερα, άλλαξε το ραντεβού που είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το thessnews.gr, εξαιτίας της αντισυγκέντρωσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην περιοχή του Αγάλματος Βενιζέλου, οι διοργανωτές όρισαν σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το Άγαλμα του Αριστοτέλη.

«Δεν θα τους περάσει, οι αναρχικοί κάνανε κατάληψη την πλατεία στο Άγαλμα Βενιζέλου. Όλοι παρόντες, μην λείψει κανείς, δεν φοβόμαστε και δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας υπέρ της Μακεδονίας!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το κάλεσμα είχαν απευθύνει οι ομάδες «Ελλάς - Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια».

«Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Συγκέντρωση και στην Αθήνα
Ανάλογη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Β. Σοφίας από την Β. Αμαλίας μέχρι τη Σέκερη λόγω της συγκέντρωσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: