14.7.18

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογικό έτος...

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για το εκλογικό έτος...2019Έντονες είναι οι διεργασίες το τελευταίο διάστημα εντός ΣΥΡΙΖΑ καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τις...
κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει, ακόμα, καταλήξει στον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, οι διπλές εκλογές του Μαΐου έχουν βάλει σε θέσεις μάχης το κομματικό επιτελείο στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, το τέλος του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο δίνει το δικαίωμα, εντός του κυβερνώντος κόμματος αλλά και της κυβέρνησης, να σχεδιάζεται η επόμενη μέρα ως προς τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ιδιαίτερα σε πτυχές της πολιτικής που δεν άπτονται της οικονομίας.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι τρεις εκλογές θα γίνουν σίγουρα εντός της επόμενης «ακαδημαϊκής χρονιάς» οι θέσεις στα ψηφοδέλτια που θα «καταληφθούν» είναι πάρα πολλές, ενώ και η εσωκομματική τράπουλα θα πρέπει να ξαναμοιραστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο ήδη οι τάσεις και οι ομαδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας, υπό τον τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέες προ(σ)κλήσεις: σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα από τα Αριστερά». Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η βουλεύτρια και πρώην αν. υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Υδραίος. 

Σημειώνεται ότι η «Εποχή» απηχεί τις απόψεις των 53+, όμως στους ομιλητές περιλαμβάνεται και η κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία παλιότερα συμμετείχε στην τάση «Πλατφόρμα 2010».

Παράλληλα, προσφάτως έγινε η δεύτερη συνάντηση ομάδας στελεχών του κόμματος που αυτοπροσδιορίζονται ως «Προεδρικοί». Εκεί, σε μια συζήτηση την εισήγηση της οποίας έκανε ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, φαίνεται ότι προχώρησαν οι διαδικασίες ενοποίησης της «προεδρικής τάσης», της «Πλατφόρμας 2010» και των λεγόμενων «πασοκογενών».

Οι διεργασίες αναμένεται να συνεχιστούν εντός του επόμενου διαστήματος, ενώ με ενδιαφέρον καταγράφεται και η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. 

Οι λόγοι της δυσαρέσκειας αφορούν τόσο το γεγονός ότι το ζήτημα δεν τέθηκε σε διαβούλευση στα όργανα του κόμματος, όσο και από την πεποίθηση ότι η διεξαγωγή παράλληλων εκλογικών διαδικασιών αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους και δυσχεραίνει τον κομματικό μηχανισμό που θα πρέπει να κινητοποιηθεί...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: