14.7.18

«Να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που τον... πονάει»...


Ένας Bρετανός δύτης που συνέβαλε στη διάσωση των 12 μαθητών και του προπονητή τους στο  πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, δε μάσησε τα λόγια του απευθυνόμενος στον Έλον Μασκ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη των εταιρειών Tesla και SpaceX.

Χωρίς περιστροφές του είπε να...
«βάλει το υποβρύχιο του εκεί που πονάει», θέλοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο να περιγράψει ως αναποτελεσματική και εν τέλει άχρηστη την προσφορά του επιχειρηματία -το μικροσκοπικό υποβρύχιο «stunt stunt»- προς την αποστολή διάσωσης.

Ο Vern Unsworth είπε ότι ένα υποβρύχιο μήκους 6 ποδιών που εφευρέθηκε από το αφεντικό της SpaceX και παραδόθηκε στην ομάδα διάσωσης «δεν είχε καμία πιθανότητα να δουλέψει» επειδή ο εφευρέτης δισεκατομμυριούχος «δεν είχε αντίληψη για το πώς ήταν το πέρασμα του σπηλαίου».

Ο Μασκ ταξίδεψε στα σπήλαια Tham Luang στο Τσιάνγκ Ράι την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίασε το σκάφος "μικρού μεγέθους", το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των δώδεκα μαθητών που εγκλωβίστηκαν για εβδομάδες στο δίκτυο των σήραγγων.

Ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης περιέγραψε τη συσκευή ως "μη πρακτική" για τη λειτουργία που προοριζόταν. Αντίθετα, η επιχείρηση διάσωσης απαιτούσε από τα παιδιά να είναι ευέλικτα, να συμπιέζουν το κορμί τους όπου χρειαζόταν, ανάμεσα στους οδοντωτούς διαδρόμους του σπηλαίου.

Πάντως οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι το υποβρύχιο μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για μελλοντικές αποστολές. Ο ιδρυτής της Tesla επέμεινε ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να πλοηγηθεί στις στενές σήραγγες και δήλωσε ότι ο πρώην κυβερνήτης της συγκεκριμένης επαρχίας της Ταϊλάνδης ο οποίος απέρριψε την τεχνολογία του, δεν ήταν "ειδικός στο θέμα".

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: