7.7.18

Με μία βαλίτσα στο χέρι...

 Σε... διαρκή κίνηση θα είναι την εβδομάδα που έρχεται, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, καθώς και στις Βρυξέλλες για τη...
Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθεί και η πρόσκληση της ΠΓΔΜ στη διεθνή συμμαχία. Μεταξύ άλλων αναμένεται συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία θα τεθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Στη διάρκεια των ταξιδιών του, εκτός από το θέμα των στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, αναμένεται να προβεί σε παρεμβάσεις, συναντήσεις και ομιλίες για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την οικονομία και το προσφυγικό. .

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 7μ.μ. θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Μία ομιλία που θα ανοίξει τον δρόμο για την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (στις 8 Σεπτεμβρίου), η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στα θέματα της οικονομίας με το βλέμμα στη μεταμνημονιακή εποχή. 

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προσκαλείται σε αυτήν τη συνάντηση. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας θα είναι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. Το «παρών» θα δώσει κι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, καθώς θα συζητηθεί η πρόσκληση της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. 

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές με διάφορους ηγέτες άλλων χωρών, και αναμένεται να θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τόσο στον γενικό γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: