18.7.18

Στον Τσακαλώτο οι «άστεγοι»!...

Ένα νέο πλάνο για τις «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες συζητάει το υπουργείο Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης θέλει να πετύχει την «αναδιάρθρωση» του...
πρωταθλήματος και συζητάει με όλους τους ενδιαφερομένους. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο ζωνών αγώνων της Α1 και της Α2 της SuperLeague, με τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος να γίνεται από την ΕΡΤ, εφόσον υπάρξει έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών.



Τα ποσά είναι 17 εκατ. ευρώ την πρώτη χρονιά και 23 εκατ. ευρώ τη δεύτερη, τα οποία θα πρέπει να πληρώσει η ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος για να κατευθυνθούν στις ομάδες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να μειώσει την ετήσια υποχρέωση της ΕΡΤ προς το Δημόσιο, με βάση τη μνημονιακή νομοθεσία.

Υπάρχει, όμως, ένα βασικό σημείο διαφωνίας, το οποίο έχει καταθέσει η Nova, ο δεύτερος εταίρος στο πρωτάθλημα. Το σχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού κάνει λόγο για 14 ομάδες ανά κατηγορία, ενώ η Nova επιμένει ότι για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρχουν 12 + 12. Αστάθμητος παράγοντας είναι η τύχη που θα έχει ο Παναθηναϊκός. Αν αλλάξει ιδιοκτησία, η λογική σκέψη είναι πως θα βρίσκεται στην Α1. Αν επέλθει συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, θα πρέπει να υπογραφεί έως το τέλος Αυγούστου!..

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: