5.7.18

Τι ακριβώς θέλει η Νέα Δημοκρατία;...

Κυριάκος ÎœÎ·Ï„ÏƒÎ¿Ï„Î¬ÎºÎ·Ï‚Ο πολιτικός λόγος της Ν.Δ., μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια, είναι εντελώς ακατανόητος, αν κριθεί με...
όρους ρεαλισμού και κοινής λογικής.

Οι θεσμοί επιμένουν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Η Ν.Δ. επιμένει πως μένουμε. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν επιθυμεί την παραμικρή άρση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, από τη στιγμή που θα το πιστωθεί η σημερινή κυβέρνηση. Το σημερινό βασικό θέμα μας είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Τι έκανε, για παράδειγμα, προχθές στην Αθήνα ο επίτροπος Μοσκοβισί; Ανοιξε ένα παράθυρο ελπίδας ότι ενδέχεται να μην περικοπούν οι συντάξεις το 2019.

Αντί να λάβει ενθάρρυνση προς αυτή την κατεύθυνση από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και ιδιαίτερα από τον πιθανό αυριανό πρωθυπουργό, άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να τον επιπλήττει με σκαιότατο τρόπο.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Ελληνες» ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.Δ. Δηλαδή, όταν ανοίγει μια συζήτηση για να μην υποστούν οι συνταξιούχοι τη θυσία της περικοπής των συντάξεων, αυτό δεν είναι σεβασμός στις θυσίες των Ελλήνων; Μήπως εκεί στη Ν.Δ. έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική;

Χθες στη Λευκάδα ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τα στελέχη του κόμματός του ότι «οι Ελληνες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα. Κανείς δεν τον πιστεύει ότι θα βγούμε από τα μνημόνια».

Και λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, διαβεβαίωσε πως αν η κυβέρνηση «ξε-ψηφίσει» –η φράση δική του– τα μέτρα των 5,2 δισ. ευρώ που πήρε στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, εκείνος και το κόμμα του θα τη στηρίξουν, γιατί ποτέ δεν ψήφισαν αυτά τα μέτρα.

Στη Λευκάδα μένουμε στα μνημόνια και στην Πάτρα δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε την πλήρη ρήξη με τους θεσμούς. Κάθε πόλη και μία θέση!

Κατανοούμε ότι η Ν.Δ. δυσκολεύεται πλέον στον αντιπολιτευτικό λόγο της, αλλά αδυνατούμε να πιστέψουμε πως θέλει να πάμε στις εκλογές με έναν λαό και μία χώρα πλήρως ισοπεδωμένους. Μήπως, όμως, τελικά αυτό θέλει;..

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: