29.7.18

Ν. Αθανασίου: Τίποτε δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο...


«Τίποτε δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Και δεν θα μείνει» τονίζει στην «Αυγή» σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι ο Νάσος Αθανασίου. Ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι...
«η κοινωνία είναι βαριά πληγωμένη. Δύο πράγματα οφείλουμε να της προσφέρουμε: καθαρή αλήθεια και καλομελετημένη επανοικοδόμηση».

Ο Ν. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι το σύστημα πολιτικής προστασίας χρειάζεται ενίσχυση, όμως «η πρόληψη, σε ιδιωτικό και κρατικό επίπεδο, είναι η ουσία», ενώ εκτιμά ότι «σε ισορροπημένες κοινωνίες, το περιβάλλον δεν σκοτώνει το μεροκάματο ούτε το μεροκάματο αφανίζει το περιβάλλον. Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη πλάι σε πεύκα, αλλά με σχέδιο και κανόνες που όλοι σέβονται».

Σε σχέση με τη βιωσιμότητα της Αττικής, ο πληθυσμός της οποίας μεγαλώνει συνεχώς, ο Ν. Αθανασίου σχολιάζει ότι «η Αττική δεν μπορεί να σωθεί χωρίς τη δημιουργία δορυφορικών πόλεων γύρω της» θυμίζοντας την παλιότερη πρόταση για έξι τέτοιες πόλεις και προειδοποιώντας ότι «δεν είναι εύκολο, αλλά θα γίνει με το ζόρι και άτσαλα, υπό την πίεση εκρηκτικών γεγονότων, αν δεν γίνει προμελετημένα».

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: