30.7.18

Η στιγμή της απελευθέρωσης της Ahed Tamimi...

...στιγμή πραγματικής χαράς για έναν ολόκληρο λαό...
ΒΙΝΤΕΟ

«Η φυλακή μου έμαθε να είμαι υπομονετική, να αγαπώ τη ζωή, να αγαπώ τα απλά πράγματα, αλλά και τα...
καθόλου αυτονόητα. Θα το λέω μέχρι το τέλος πώς ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς. Δεν θα σταματήσουμε, μέχρι να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει». 

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της έφηβης που έγινε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, της Ahed Tamimi, λίγο μετά την αποφυλάκισή της και μετά από 8 μήνες φυλάκισης, επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Η νεαρή με το που άνοιξαν οι πύλες της φυλακής και βγαίνοντας μαζί με την επίσης φυλακισμένη μητέρα της, κυριολεκτικά βυθίστηκε στις αγκαλιές του κόσμου, που την περίμενε με αγωνία. Άλλωστε, τόσο η σωματική καταπόνηση όσο και ο ψυχολογικός πόλεμος που υπέστη η έφηβη έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Πέρασε εκατοντάδες ώρες ανακρινόμενη, ενώ την υπέβαλαν στο βασανιστήριο της υποχρεωτικής αϋπνίας, προκειμένου να την κάνουν να μιλήσει, απειλώντας την ότι θα συλλάβουν και θα βασανίσουν όλους τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας της. 

Κατά την ίδια, πάντως, το χειρότερο ήταν ότι δεν της επέτρεπαν να διαβάσει για τις τελικές εξετάσεις του σχολείου της. Στην Παλαιστίνη, το πρόσωπο της μπορεί να το συναντήσει κανείς παντού, λόγω των άπειρων murals που τιμούν το θάρρος και την επίμονη αντίσταση της στην ισραηλινή κατοχή...

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ...

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: