18.9.16

Yπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού κινήματος κατά της Δεξιάς o Βαρουφάκης...

varoufakisΔυνάμεις ενώνουν ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, η συμπρόεδρος του γερμανικού Die Linke Κάτια Κίπινγκ και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στο Βερολίνο Κλάους Λέντερερ που...
τάσσονται υπέρ της δημιουργίας προοδευτικού ευρωπαϊκού κινήματος κατά της Δεξιάς και μιας νέας ελπιδοφόρου αριστερής προοπτικής.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Βερολίνο αναζητήθηκαν διέξοδοι από την πολύπλευρη κρίση της Ευρώπης και εναλλακτικές κατά της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των οικονομικών ανισοτήτων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε την Αριστερά σε ενότητα. Αναφερόμενος στη δεκαετία του ’30 υπενθύμισε ότι τότε δεν κατέστη δυνατή «η συγκρότηση μιας συμμαχίας κατά της Δεξιάς». Δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε αυτό το λάθος, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. Σημαντικό για την επίτευξή της είναι να συνεργαστούν οι μαρξιστές και οι υπέρμαχοι της ελευθερίας, οι Πράσινοι και οι προοδευτικοί του Κέντρου.

Όπως είπε, η εναλλακτική πρόταση στην κυρίαρχη πολιτική, η οποία οδηγεί πιο βαθιά στην οικονομική κρίση και ξυπνά τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα αποτελείται από πολλά χρώματα...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: