8.9.16

Megaλο αλισβερίσι...

MEGA Channel
Εντονες είναι πλέον οι διεργασίες γύρω από την υπόθεση και το μέλλον του MEGA. Την ώρα που έχουν αρχίσει να το εγκαταλείπουν...
ορισμένα από τα στελέχη του κι ενώ εργαζόμενοι προχωρούν σε επισχέσεις καθώς έχουν μπει στον πέμπτο μήνα απλήρωτοι, φαίνεται ότι υπάρχουν κινήσεις μεταξύ επιχειρηματιών που διαθέτουν άδεια περιεχομένου για κανάλια εθνικής εμβέλειας και τραπεζικών στελεχών για την επόμενη μέρα στο κανάλι της Μεσογείων που οι μέτοχοί του το έχουν εγκαταλείψει...

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη διερευνητικές επαφές για το... οικονομοτεχνικό σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει το MEGA στα χέρια νέου ιδιοκτήτη ο οποίος διαθέτει άδεια (αλλά όχι και κανάλι) και ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει, υπό προϋποθέσεις βέβαια, τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας με σχετικά άρτια υλικοτεχνική υποδομή (το MEGA χρειάζεται τεχνολογικές αναβαθμίσεις για να μπορεί να εκπέμψει σε υψηλή ευκρίνεια), έμπειρο προσωπικό, καλή ταινιοθήκη και μπορεί σχετικά σύντομα να εξασφαλίσει παραγωγές και διαφημιστικό πακέτο για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Κάτι που θα δώσει και στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να μπει από νωρίς στο «κόλπο», καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1, που προφανώς είναι πανέτοιμοι, να... παίζουν μόνοι τους.

Το διοικητικό συμβούλιο της «Τηλέτυπος» (ιδιοκτήτρια εταιρεία MEGA) απέστειλε επιστολή στην Alpha Bank (έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή για το ομολογιακό δάνειο του καναλιού με τη συμμετοχή των Πειραιώς, Εθνικής και Eurobank) με την οποία ζητά να αποδεσμεύσουν άμεσα «τα τιμολόγια αξίας που απαιτείται για την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων έως σήμερα μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της “Τηλέτυπος Α.Ε.” και την εξυπηρέτηση της λειτουργίας της, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να προβεί αμέσως στην πληρωμή των οφειλόμενων μισθών.

Αλλωστε, οι απαιτήσεις αυτές ανήκουν στην εταιρεία». Η απάντηση από την Alpha Bank είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική, με την αιτιολογία ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θα ήταν υπόλογες οι τράπεζες.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι ό,τι συνέβη και με το δώρο του Πάσχα, δηλαδή οι μέτοχοι του καναλιού να βάλουν δικά τους χρήματα για την αποπληρωμή της μισθοδοσίας, με τις τράπεζες να εγγυώνται ότι αυτά δεν θα δεσμευτούν ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στην επιστολή του όμως το Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» σημειώνει προς τις τράπεζες ότι έχουν προβεί σε καταγγελία του ομολογιακού δανείου της εταιρείας (18/12/2012) και σε δέσμευση αξιών και μετρητών «κατά τρόπο που υπερβαίνει το κοινό μέτρο και υπεισέρχεται καταφανώς στο πεδίο της καταχρηστικότητας.

Το συνολικό ποσόν το οποίο έχετε δεσμεύσει και μονομερώς εισπράξει όχι μόνο εσείς αλλά και οι θυγατρικές εταιρείες των ομολογιούχων ABC Factors και Eθνική Factors Α.Ε. υπερβαίνει τα 30.000.000 ευρώ.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι [...] η εταιρεία “Τηλέτυπος Α.Ε.” έχει εκπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της και είναι ουσιαστικώς τραπεζικώς ενήμερη, λαμβανομένου υπόψη καταχρηστικού καθ’ ημάς χαρακτήρα της καταγγελίας του ομολογιακού δανείου».

Σημειώνεται ακόμα ότι η διοίκηση του καναλιού έχει υποβάλει στις τράπεζες επιχειρηματικά σχέδια, στα οποία περιλαμβάνονται προτάσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού και της λειτουργίας της εταιρείας «τα οποία απορρίφθηκαν, παρ’ ότι ήσαν εύλογα και εξυπηρετούσαν τα αμοιβαία συμφέροντα, των τραπεζών και της εταιρείας». [...]

Την ίδια ώρα, πάνω από 40 δημοσιογράφοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κάτι που αναμένεται να κάνουν και άλλοι, όπως και τεχνικοί και διοικητικοί, καθώς πλέον παραμένουν απλήρωτοι για πέμπτο μήνα. Εάν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, από τη Δευτέρα (12/9) δεν θα μεταδίδεται κανένα δελτίο ειδήσεων ή ενημερωτική εκπομπή.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξουν ακόμα πολλά επεισόδια στο σίριαλ του MEGA, με αρκετές πιθανότητες προσεχώς να οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις και για τους εργαζομένους τους οποίους οι μέτοχοι του καναλιού έχουν αφήσει στον «αέρα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: