11.9.16

Τσίπρας: Η διαμάχη για ΕΛΣΤΑΤ, αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ...





 Τι είπε για την αμφισβήτιση του Στέργιου Πιτσιόρλα (ΤΑΙΠΕΔ) από υπουργούς...

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, πως, "το 2009 θυμάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4,5%. Η διαμάχη για ΕΛΣΤΑΤ αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αν θα δικαιωθεί ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου για τα ελλείμματα του 2009. Εμείς δεν...
αμφισβητούμε τα στοιχεία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα να διερευνήσει όλες τις σκοτεινές πτυχές. Οχι για να δικαιώσει τον έναν ή τον άλλο.

Μου προξένησε όμως μεγάλη εντύπωση ότι ο κ. Γεωργίου έσπευσε να θέσει ζήτημα λέγοντας ότι η χώρα δεν θα πάρει αυτά που πρέπει για το χρέος αν η δικαιοσύνη προχωρήσει την έρευνα.

Τι είπε για την αμφισβήτιση του Στέργιου Πιτσιόρλα (ΤΑΙΠΕΔ) από υπουργούς

Για τις αποκρατικοποιήσεις εργαζόμαστε για να ξεφύγουμε από τη λογική της εκποίησης. Δουλεύουμε για να μεγιστοποιήσουμε τα παράλληλα οφέλη. Επιδιώκουμε υψηλό τίμημα στις επενδύσεις. Λειτουργούμε συλλογικά και οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Τι είπε για τις μειώσεις των συντάξεων

Δίνουμε ανάσες για τις πληρωμές εισφορών. Είναι μια κίνηση επιβεβλημένη που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ασφαλισμένους και μια τονωτική ένεση στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Αλλά το πάγωμα των χρεών δεν σημαίνει διαγραφή τους.

Kαταφέραμε να κάνουμε μια μεταρρύθμιση που ξαναβάζει σε τροχιά το ασφαλιστικό σύστημα. Το 90% των συνταξιούχων δεν είδαν μειώσεις στις συντάξεις τους. Υπάρχουν μειώσεις σε επικουρικές, αλλά μόνο στο 20% των ασφαλισμένων με επικουρικές είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Το 5% των συνταξιούχων βλέπουν σημαντικές μειώσεις. Εξαρτάται από ποιά οπτική γωνία το βλέπει κανείς.

Εξαιτίας της μεγάλης αυτής μεταρρύθμισης, πρέπει να πω ότι υπάρχει μια επιπρόσθετη επιβάρυνση γιατί λειτουργεί αναδρομικά. Πετύχαμε το ακατόρθωτο, βάλαμε σε ράγιες το ασφαλιστικό σύστημα, και βάλαμε το πλαφόν στα 1100 ευρώ. Πετύχαμε με κοινωνικό πρόσημο μια πάρα πολύ δύσκολη μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: