4.9.16

Οργή λαού στην Βενεζουέλα...


Πήραν στο κυνήγι -με τις κατσαρόλες- τον Μαδούρο (BINTEO)...
Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε τον Νικολά Μαδούρο σε επίσκεψη του στην νήσο Μαργαρίτα, ενώ οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους που...
αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της χώρας, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν από ακτιβιστές, που φέρεται να κινηματογραφήθηκαν στην κοινότητα Βίλα Ρόσα της Μαργαρίτα την Παρασκευή, δείχνουν διαδηλωτές να κραδαίνουν κατσαρόλες και τηγάνια, γιουχαΐζοντας τον Μαδούρο, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιούσε για την επιθεώρηση κρατικών προγραμμάτων στέγασης.

Έπειτα την αναχώρηση του Μαδούρο από την Βίλα Ρόσα, μια υποβαθμισμένη περιοχή, γνωστή στο παρελθόν ως προπύργιο της κυβέρνησης, την εμφάνιση τους έκαναν μέλη των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με μέλη της αντιπολίτευσης και οργανώσεων.

«Αυτή την στιγμή, περισσότερο από 30 άνθρωποι κρατούνται… ως αποτέλεσμα του περιστατικού στην Βίλα Ρόσα», ανέφερε με ανάρτηση του στο Twitter ο Αλφρέντο Ρομέρο, μέλος της οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων, Penal Forum.

«Οι πολίτες τον απεχθάνονται και χθες το βράδυ το έκαναν αυτό εξαιρετικά σαφές, διαδηλώνοντας κραδαίνοντας τηγάνια και κατσαρολικά», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, δημοσιεύοντας τρία βίντεο του περιστατικού στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η κυβέρνηση δεν προέβη σε κάποιο αναλυτικό σχόλιο για το περιστατικό, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Λουίς Μαρκάνο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, που δείχνει τον Μαδούρο να μοιράζει φιλιά, να σηκώνει την γροθιά του και να επευφημείται. «Όσα δεν είδατε από τα βίντεο που παραποίησαν μέλη της ακροδεξιάς» έγραψε ο Μαρκάνο.
Aπό τη διαδήλωση της Πέμπτης
 Aπό τη διαδήλωση της Πέμπτης | AP Photo

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμου συγκέντρωσε η αντιπολίτευση την Πέμπτη στο Καράκας, που φέρεται ναήταν η μεγαλύτερη αντίστοιχη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εδώ και δύο χρόνια στην χώρα.

Η αντιπολίτευση σχεδιάζει περαιτέρω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αίτημα την προκήρυξη του ανακλητικού δημοψηφίσματος εναντίον του Μαδούρο.

Σύμφωνα με την οργάνωση Penal Forum, παράλληλα με τις συλλήψεις στην νήσο Μαργαρίτα, περισσότεροι από 90 άνθρωποι παραμένουν κρατούμενοι, έπειτα από συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες συνδέονται με την διαδήλωση της Πέμπτης.

«Νικήσαμε το μίσος, το φασισμό και πραξικοπηματίες», τόνισε την περασμένη εβδομάδα ο Μαδούρο, υποστηρίζοντας πως οι συλλήψεις των ακτιβιστών και η κατάσχεση όπλων και εκρηκτικών υλών δείχνουν τις βίαιες προθέσεις των εχθρών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: