15.9.16

Ανοιχτά τα μέτωπα...


... μετά τα ραντεβού με τους δανειστές...
Ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα μετά τα ραντεβού της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή, ενώ η δεύτερη αξιολόγηση είναι...
προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.
Οι συζητήσεις αφορούν τα 15 προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης, αλλά και μεγάλα μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως τα ειδικά μισθολόγια και το εργασιακό.

Επιπλέον, αφορούν τα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως τον ακατάσχετο λογαριασμό, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στις φοροαπαλλαγές από το 2017, καθώς και δύο φορονομοσχέδια.

Ακόμα, συνδέονται με τον νέο προϋπολογισμό του 2017 και με το μεσοπρόθεσμο με τα πλεονάσματα μετά το 2018 που πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να ολοκληρωθεί.

Την Τετάρτη, στα μέτωπα του υπερταμείου και της αγοράς ενέργειας προστέθηκαν νέα, σχετικά με τις ενστάσεις για την εξοικονόμηση δαπανών, για το αναπτυξιακό ταμείο, για την bad bank και για τα επιδόματα.

Συνταξιοδοτικό, κόκκινα δάνεια και διαφθορά

Σήμερα Πέμπτη, οι συναντήσεις ξεκίνησαν γύρω στις 10πμ με το μεγάλο μέτωπο του προϋπολογισμού και των νέων μέτρων παρουσία του Ευ. Τσακαλώτου και του Γ. Χουλιαράκη, ενώ ακολουθούν το συνταξιοδοτικό, τα κόκκινα δάνεια και η πάταξη της διαφθοράς με την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η κυβέρνηση πλέον προσανατολίζεται στην κατάθεση του Μεσοπροθέσμου το ταχύτερο δυνατό στη Βουλή.

Στις χθεσινές διαπραγματεύσεις μπήκε πάντως, μεταξύ άλλων, φρένο στην επιδίωξη των τραπεζών για σύσταση bad bank, αλλά και στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: