20.9.16

Διευκρινίσεις από τον Κουρουμπλή...

Διευκρινίσεις από τον Κουρουμπλή μετά τη δήλωσή του για την υπόθεση Καλογρίτσα 
... μετά τη δήλωσή του για την υπόθεση Καλογρίτσα...
Δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, σχετικά με τη σημερινή του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM, για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Η...
δήλωση του Π. Κουρουμπλή:

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη σημερινή μου τηλεφωνική συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM:

Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

...............................

Η μονταζιέρα πολλών ΜΜΕ από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Π. Κουρουμπλής κράτησε επιλεκτικά μόνο μια φράση, που προβλήθηκε αποσπασμένη από το όλο πλαίσιο του διαλόγου με τον δημοσιογράφο: «Αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, για τον κ. Καλογρίτσα, θα πληρώσει τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι».

Στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα ηχητικά αποσπάσματα της εκπομπής, ο υπουργός κατήγγειλε το περιστατικό με τους δύο μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Ο δημοσιογράφος, με βεβαιότητες περί πολιτικών και νομικών σκανδάλων, έφερε το θέμα της συζήτησης στην Τράπεζα Αττικής. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αναμένει τη σχετική έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος και τόνισε ότι δεν σχολιάζει διαρροές. Κατηγόρησε μάλιστα τον δημοσιογράφο ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και επιχειρηματίες.

Στις ερωτήσεις για την υπόθεση Καλογρίτσα αρνήθηκε να κάνει ερμηνείες, λέγοντας ότι «οι υπεύθυνοι στον δημόσιο λόγο μιλούν με πορίσματα». Η απάντηση ότι «θα πληρώσει τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι» δόθηκε αφότου αποσαφηνίστηκε με κάθε τρόπο από τον υπουργό ότι όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν με στοιχεία και μέσω των πορισμάτων.

Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται, τόνισε και ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός ξέρει γιατί γίνεται αυτή η φασαρία, «για τα 246 εκατ.». «Γιατί για πρώτη φορά θα κληθούν τα συστήματα όλα να πληρώσουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: