6.9.16

Κρέτσος: Λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι...

Κρέτσος: Λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια ... στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.
Πρώτα το ΕΣΡ και μετά ο διαγωνισμός για τις περιφερειακές άδειες...
Ως απόλυτα λογικό χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος το να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια.

Επιμένοντας όμως στη...
ρητορική της κυβέρνησης υποστήριξε ότι αφενός απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανασφάλεια στο χώρο των ΜΜΕ και απλήρωτοι εργαζόμενοι ή υποαπασχολούμενοι υπάρχουν πολλά χρόνια και αφετέρου ότι ο νόμος βάσει του οποίου έγινε η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες «βάζει ένα όριο ελάχιστων εργαζόμενων σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό και ότι υπάρχουν δύο νέα κανάλια που πρέπει να ανταποκριθούν πάρα πολύ γρήγορα και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα απορροφηθούν πολύ εργαζόμενοι».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το αίτημα των καναλαρχών στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον Νίκο Παππά η πρώτη δόση για τις άδειες να μην καταβληθεί έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Κρέτσος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι «εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές. Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου».

Κατά τον ίδιο του διαγωνισμού για τις περιφερειακές άδειες θα πρέπει να έχει προηγηθεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Κρέτσος χαρακτήρισε άκαιρη, προς το παρόν, τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με μια κοινή υπουργική απόφαση πως για να γίνει αυτό απαιτείται αύξηση της διαφημιστικής αγοράς, που τώρα εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρίνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει τώρα, γιατί αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να δοθεί έμφαση στη συγκρότηση του ΕΣΡ, την προκήρυξη των περιφερειακών σταθμών, των ραδιοφωνικών σταθμών και να δοθεί η μάχη καταπολέμησης του τέταρτου πυλώνα της διαπλοκής αυτών των διαφημιστικών επιστροφών.

Σχετικά με το ΕΣΡ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του, ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, ούτε θα μείνει όμηρος των επιδιώξεων της Νέας Δημοκρατίας. Τόνισε ότι είναι το μόνο αρμόδιο όργανο που μπορεί να διασφαλίσει την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία στην ενημέρωση. Θέλουμε ισχυρό ΕΣΡ και αυτό σημαίνει πολύ ικανά στελέχη και σε μεσαίο επίπεδο και ικανότητα τόσο από τεχνολογικής πλευράς αλλά και νομικής, διευκρίνισε ο κ. Κρέτσος, Πρόσθεσε ότι το ΕΣΡ πρέπει να στελεχωθεί από ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία, που έχουν διάθεση να συγκρουστούν με συμφέροντα γιατί ο ρόλος του ΕΣΡ είναι κομβικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: