8.9.16

Φρένο από τους Βαυαρούς στην υποψηφιότητα Μέρκελ;...

Ζιγκμαρ Γκάμπριελ - Ανγκελα ΜέρκελΣύμφωνα με την ταμπλόιντ Bild οι «αντάρτες» από το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που διαφωνούν κάθετα με την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου, σχεδιάζουν να...
μπλοκάρουν την αναμενόμενη υποψηφιότητά της για μια τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017. Μεταξύ άλλων μια σκέψη είναι να τεθεί το ερώτημα σε εσωκομματική κάλπη.  

Η κεντροδεξιά εφημερίδα υποστηρίζει στο σχετικό δημοσίευμα ότι πολλές τοπικές επιτροπές του Βαυαρικού CSU του Χέρστ Ζιχόφερ επιμένουν οι υποψήφιοι του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές να μην υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Άνγκελα Μέρκελ.

Η ρητορική εναντίον της κλιμακώνεται και ένας από τους μπροστάρηδες στην εκστρατεία εναντίον της, σύμφωνα με την Bild, είναι ο επικεφαλής της νεολαίας του CSU, Χανς Ρέιχαρτ. 

Η Μέρκελ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την υποψηφιότητά της, αλλά η μαχητική ομιλία της στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη ερμηνεύτηκε από ορισμένους αναλυτές ως συγκαλυμμένη επίθεση στους επικριτές της, παρά την ήττα που υπέστη το κόμμα της στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στην ιδιαίτερη πατρίδα της.   

Η πρόσκληση ακόμα δεν έχει φτάσει

Σύμφωνα πάντα με την Bild, η Μέρκελ δεν έχει λάβει προς το παρόν πρόσκληση να παραστεί στο ετήσιο συνέδριο του CSU στο Μόναχο στις 4 Νοεμβρίου, με την επισήμανση στο σχετικό άρθρο ότι ο Ζιχόφερ δεν θα ήθελε να δει να επαναλαμβάνεται «το ίδιο θέατρο όπως πέρυσι».

Το 2015 -δύο μήνες μετά την απόφαση της Μέρκελ και της κυβέρνησής της να αφήσει ανοιχτά τα σύνορα της χώρας για τους πρόσφυγες- ο Ζιχόφερ είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον της μπροστά σε 800 στελέχη και μέλη του κόμματος επί 13 λεπτά ζητώντας να μπει όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα τους επιτραπεί η είσοδος. 

Φέτος, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο DPA, έχει συγκροτηθεί λίστα με περαιτέρω περιορισμούς για την πολιτική στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, η οποία θα υποβληθεί στην περιφερειακή σύνοδο των κομματικών επιτροπών της Άνω Βαυαρίας, αύριο και το Σάββατο.  

Εκτός από τη σταθερή απαίτηση του CSU η χώρα να δέχεται έως 200.000 αιτούντες άσυλο τον χρόνο, μέσω της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων τους σε στρατόπεδα τράνζιτ στα σύνορα, οι συγγραφείς της λίστας ζητούν να δίνεται προτεραιότητα σε μετανάστες και πρόσφυγες από «τη δική μας δυτική χριστιανική κουλτούρα».

Επίσης προτείνουν «νόμο για τον περιορισμό της μετανάστευσης», απαγόρευση της μπούρκα (της «στολής του ισλαμισμού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), απόρριψη της διπλής υπηκοότητας στη Γερμανία, γρήγορη απέλαση για όσους το αίτημα ασύλου απορρίπτεται από τα στρατόπεδα υποδοχής στα σύνορα, απόρριψη της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους και κατάργηση της «ειδικής ώρας για το κολύμπι των μουσουλμάνων». 

«Μια χώρα πρέπει να αποφασίζει μόνη της ποιον θα δεχτεί - αυτό δεν είναι κάτι που θα αποφασίζουν οι μετανάστες», αναφέρεται στο σχέδιο διακήρυξης, προσθέτοντας:

«Είμαστε αντίθετοι στην αλλαγή της ανοιχτής χώρας μας από τις προσφυγικές ροές και τη μετανάστευση. Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει Γερμανία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: