7.9.16

Τίτλοι τέλους στο εγχείρημα Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Ποταμιού...

Φώφη Γεννηματά - Σταύρος Θεοδωράκης
Σε οριστικό ναυάγιο οδηγείται η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα που βρισκόταν στα σκαριά μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Προχθές εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρέθεσαν τις προτάσεις τους που δεν βρήκαν την αναμενόμενη ανταπόκριση από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως.

Σήμερα, η... πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Real Fm» σχολιάζοντας τις εξελίξεις ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα» και πρόσθεσε με νόημα και τελικό αποδέκτη το Ποτάμι: «Εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση και ο καθένας ξεκαθαρίζει τη θέση του».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι δόθηκε χρόνος στο Ποτάμι για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει το στίγμα του. Να αποφασίσει πού ανήκει.

Και διερωτήθηκε: «Ανήκει στην Κεντροαριστερά; Έχουμε αυτόν τον κοινό στόχο να διεκδικήσουμε έναν κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις; Ή είναι, τελικά, άλλες οι επιδιώξεις της ηγεσίας του;» απαντώντας «φαίνεται ότι σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συζητήσει, αλλά και συζήτησαν όλους αυτούς τους μήνες τα στελέχη που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαλόγου, η ηγεσία δεν θέλει».

Σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά, είναι «φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις και τη διγλωσσία υπάρχουν σκοπιμότητες. Κάπου αλλού θέλουν να πάνε. Νομίζω ότι όσοι μάς ακούνε πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μας κρίνουν όλοι και όλους», σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για τις προθέσεις της ηγεσίας του Ποταμιού.

Αιχμές από το Ποτάμι

Σε υψηλούς τόνους και με αιχμές απάντησε το Ποτάμι στις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Με δήλωση του, ο γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι οι προτάσεις που δημοσιοποίησε το Ποτάμι απαντούν με «ξεκάθαρο τρόπο "ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα". Όχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά, αλλά με ανοιχτές διαδικασίες».

Ο Π. Αβραμίδης απάντησε ότι η Φ. Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, γι' αυτό το Ποτάμι προτείνει να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη Τύπου, την εβδομάδα από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου.

«Τι πιο σαφές; Προφανώς, όμως, η κ. Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι. Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μία ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση», σημείωσε.

Το Ποτάμι θεωρεί ότι μία ανοιχτή διαδικασία, σαν αυτή που προτείνε, θα είναι το έναυσμα για να επιστρέψουν στη δράση δυνάμεις που δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον παλαιοκομματισμό και τη μιζέρια.

Μάλιστα, ο γραμματέας του Ποταμιού επικαλείται την αμφίσημη, όπως λέει, στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον εκλογικό νόμο, επικρίνοντάς την για προσδοκία συνεργασίας με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην "προεκλογική περίοδο" για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί. Όσοι τορπιλίζουν τον διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ' όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι», καταλήγει ο κ. Αβραμίδης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: