29.9.16

Άλλαξε τακτική η κυβέρνηση, θα στηρίξει τον ΕΔΟΕΑΠ...

Μετά το… μαστίγιο, καρότο για τους ασφαλισμένους στα ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ. Από τη δήλωση του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου την προηγούμενη εβδομάδα «θα ασφαλιστούν όπως όλοι οι Έλληνες», φθάσαμε στη δήλωση του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου ότι πρόθεση...
της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον φορέα και τα ΤΕΑΣ. 

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ακόμη πως ο ΕΔΟΕΑΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί και μέχρι να γίνει η αναλογιστική μελέτη μπορεί να επιβληθεί εργοδοτική εισφορά, αλλά οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών Ενώσεων αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την προοπτική. Ο προσωρινός αυτός πόρος, σύμφωνα με τον Τ. Πετρόπουλο, θα ισχύσει μόνο για όσους είναι ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ το θέμα της διεύρυνσης θα εξεταστεί μετά τη διενέργεια των αναλογιστικών μελετών, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών οργανισμών.

Κατά πληροφορίες μας, η κυβέρνηση άλλαξε στάση μετά τη σφοδρή αντίδραση και στο εσωτερικό της από δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Από την άλλη, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις, ενώ χαρακτήρισαν θετικές τις δηλώσεις Πετρόπουλου, ζήτησαν να παραταθεί το αγγελιόσημο μέχρι το τέλος του 2016.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: