2.8.16

Νέα «πυρά» Παππά κατά Στουρνάρα...

Νέα «πυρά» Παππά κατά Στουρνάρα - Απανωτά tweets για τις τηλεοπτικές άδειες και τη ΝΔΑπανωτά tweets για τις τηλεοπτικές άδειες και τη ΝΔ...

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost.gr οι σχέσεις κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα δεν περνούν και από την καλύτερη φάση τους. Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εξαπέλυσε...
«πυρά» κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, μέσω των social media. Ο κ. Παππάς έγραψε συγκεκριμένα:

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς είχε πει για τον Γιάννη Στουρνάρα:

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει υπάρξει και υπουργός Οικονομικών του Αντώνη Σαμαρά και δεν θα πρέπει να λειτουργεί με προτεραιότητα να δικαιώσει τις τότε πολιτικές του», παρατήρησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, για να προσθέσει: «όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρροών» (σ.σ. παραπέμποντας στη, μέσω κύκλων, απάντηση του Γ. Στουρνάρα στα όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μία ημέρα πριν, στη Βουλή)

Αλλά και στο ερώτημα αν η σχέση κυβέρνησης και διοικητή επιδέχεται βελτίωση, απάντησε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης». 

Ο Νίκος Παππάς όμως άνοιξε... πυρ και κατά της ΝΔ, για τα σχόλια που έγιναν για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο, επισημαίνοντας: 

Με σειρά μηνυμάτων του στο twitter ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δηλώνει τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης και του ιδίου στην διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο υπουργός έγραψε:



Υπενθυμίζεται, πως κατά τη συζήτηση επί του αιτήματος της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή, ο Γ. Δραγασάκης στην αφήγηση που έκανε για το πώς η χώρα γλίτωσε το... γκρεμό στις αρχές του 2015, αναφέρθηκε ακροθιγώς στο ρόλο της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία (Τράπεζα) «μας πίεσε να πάρουμε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων για να πληρώσουμε, και εμείς αντιδράσαμε έντονα». Και... «μετά από αυτή την αντίδραση αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε ένας ‘μαγικός λογαριασμός’ στην Τράπεζα της Ελλάδος με 700 εκατομμύρια, τον οποίον κανείς δεν μας είχε αναφέρει». Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κλείνει τη σχετική αναφορά λέγοντας πως η σχέση με τον Γ. Στουρνάρα είναι «θεσμική», και άρα «και συνεργαζόμαστε και συμφωνούμε, αλλά και τσακωνόμαστε και συγκρουόμαστε». 

Η ΤτΕ σήκωσε το... γάντι και απάντησε μέσω κύκλων της, ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το Υπουργείο να χρησιμοποιήσει ρευστά διαθέσιμα των Ταμείων, για την αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αντιθέτως, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους- τη χρήση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: