31.8.16

«Ψαλίδι» σε αστυνομικούς δύο δημοσιογράφων...


Τα οργισμένα τηλεφωνήματα και η αντίδραση του υπουργού Τόσκα ...
Προσπάθεια εξοικονόμησης προσωπικού από τις «στρατιές» των vip επιχειρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εισηγηθεί την αφαίρεση ενστόλων από...
επωνύμους, σε μία περίοδο που κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Ενδεικτικό είναι ότι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (όπως Τμήματα Ασφαλείας και η Άμεση Δράση)… πάσχουν από λειψανδρία.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν αφαιρεθεί αστυνομικοί από vip. Δύο από αυτούς που έχασαν τους αστυνομικούς τους είναι γνωστοί δημοσιογράφοι με μεγάλη διαδρομή στο χώρο των media. Ο.. καθένας τους είχε από δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν πάρει απόσπαση για να τους συνοδεύουν, και τώρα θα επιστρέψουν στην οργανική τους θέση. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι συχνά πυκνά ο Νίκος Τόσκας δέχεται τηλεφωνήματα από επωνύμους που διαμαρτύρονται για το «ψαλίδι» στη συνοδεία τους. Συνήθως επικαλούνται λόγους ασφαλείας και κάνουν λόγο για αναξιοκρατική επιλογή αφαίρεσης αστυνομικών. Καμιά φορά, ωστόσο, τα τηλεφωνήματα ξεπερνούν τα όρια.
Αυτό συνέβη το πρωί της Τρίτης όταν ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους που του αφαιρέθηκε η συνοδεία τηλεφώνησε οργισμένος στον κ. Τόσκα για να διαμαρτυρηθεί για την αφαίρεση των δύο αστυνομικών του. Ο υπουργός του απάντησε ότι πρόκειται για θέματα που άπτονται της επιχειρησιακής λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία δεν παρεμβαίνει ο ίδιος. Πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού αναφέρουν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος ξεπέρασε τα όρια στη συνομιλία του με τον υπουργό, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Αποδεσμεύονται 700 αστυνομικοί
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι συνολικά θα αποδεσμευτούν από τους επισήμους 700 άνδρες και 80 οχήματα.
«Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, 700 περίπου αστυνομικών και 80 περίπου μηχανοκίνητων μέσων , κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», γράφει η ανακοίνωση.

Αλ. Καλαφάτης (huffingtonpost)

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: